Hogyan fogyjon az akinek csak kenyérre meg kolbászra van pénze?
Elmondanám, hogy ne gúnyolódjatok a kérdezővel, mert igaza van. Ismerős a helyzet.
Sokszor volt csak kenyér és kolbász itthon. A kolbász nem luxus dolog. A lecsó kolbász pl nem drága és laktató, ezért veszem azt.
Hogy 20 ezerből egy hónapra főz valaki, azt meg ne mesélje senki. 1 vásárlás 10 ezer és akkor nem vettél semmit.
kedves előző, nyugodtan elhiheted, hogy ilyennel nem viccelődnék, ennyi van és kész, 10 ezres bevásárlásom sajnos több, mint 2 éve nem volt :S
a kérdezőnek me üzenem, hogy a 8 zsömle az drága 14-20 Ft darabja...a párizsi mennyi 600 Ft/kg kb, ugye?
két napra van akkor 240 Ft-od párizsira, meg 224 Ft-od zsömlére - ha ehelyett vennél 1 kg rizst 200 Ft-ért + 5 tojást 125 Ft-ért + a maradékból répát és hagymát pár darabot, akkor sokkal táplálóbb, és egészségesebb ételhez jutnál ....
vagy akár vehetnél a 464 Ft-ból egy kg lisztet 90 ft-ért + 5 tojást 125 ft-ért + 30 Ft-ért egy élesztőt a maradékból meg hagymát és 30 dkg szárazbabot vagy lencsét
ebből csinálhatsz nokedlit némi tojással, a liszt másik feléből kenyeret, a hagymából és babból meg főzeléket- 2 napi laktató kajád megvan
ha valóban csak 20 deka párizsid és 8 zsömléd lenne egy napra, akkor nem a fogyókúrán járna az eszed, hidd el nekem
Nálunk (Bp) nem olcsóbb a zöldség és a gyümölcs, mint a kolbász. Ráadásul még szar is. Nagyon szeretnék jó minőségű gyümölcsöhöz hozzájutni, de nem tudok, mert a piacon ugyanazt a éretlenül leszedett szart árulják (néha rohadtan, mert a kutyának se kell), mint a szupermarketben, és az ára is kb. annyi, mint a szupermarketben. A minap vettem 300 Ft-ért egy csomag répát, ami kettőnknek nem lenne elég párol köretnek, és akkor a fehérje még hol van, 1 cs. jó minőségű kolbász viszont max. 400 Ft, kenyérrel több napra elég.
Szerencsére én megtehetem, hogy drágán is megveszem a zöldséget, a gyümölcsöt meg a húst, de igaza van a kérdezőnek, az egészséges és minőségi kaja többszörösébe kerül a megszokottnak. Pl. 1 kg fehér kenyér 120-300 Ft között, fél kg teljes kiörl. és vagy magvas kenyér (pékségből, nem előreszeletelt tartósítószeres) 400-600 Ft között, vagyis kilója 800-1200 Ft. Nagyon nem mindegy.
Lehet 20 ezerből főzni, de engem is érdekelne, hogy lesz egészséges. Főleg, hogy a zöldség-gyümölcsöt hogy lehet beszerezni ennyiből az ajánlott mennyiségben (napi 1 paradicsom és 1 alma nem elég!), ha az első emeleti erkélyemen nem tudom megtermelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!