Mennyi futásnak van "értelme"?
Figyelt kérdés
Úgy értem mennyi az a minimum amivel már zsirt égetek?Hány percnek?2010. júl. 5. 06:40
1/8 anonim válasza:
Bármennyinek. Elvileg 40 perc után kezdesz zsírt égetni, ez így nem igaz, rengeteg dologtól is függ. Én amikor fogyókúráztam, fél órát futottam és meglepő módon az is hasznosnak bizonyult.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!
Még annyit szeretnénk kérdezni mert mindenhol mást olvasok,hogy minden nap fussak vagy két naponta?
2010. júl. 5. 07:15
3/8 anonim válasza:
Nem, ez hülyeség, a futás azonnal éget, de sajnos nem zsírt. Először a testben tartózkodó tápanyagokat, majd ha ezek elégtek, elkezdi a zsírt. 20 perc séta megfelel 10 perc futásnak, és a séta jobb zsírégető. Amúgy a futás azért jó, mert a futás befejezte után sokáig (1-2 óra) még égeti a zsírt a regenerálódás érdekében.
4/8 anonim válasza:
amúgy annyiszor, amennyiszer te gondolod. Ha nagy távot mész futni, akkor inkább kétnaponta menj, de ha csak nagyon kicsit mész (5-10 perc) akkor azt napi kétszer is csinálhatod, minden nap. De hagyj időt magadnak regenerálódni.
5/8 A kérdező kommentje:
igazából kezdö vagyok futás terén,10kg-ot szeretnénk még eladni.
2010. júl. 5. 07:40
6/8 anonim válasza:
Akkor viszont nem csak futni kell, nagyon figyelj a táplálkozásra és kezdj el más hasonló atlétikai sportokat, spinning, kardio-edzés stb...
7/8 anonim válasza:
Ha rendszeresen mozogsz, sportolsz, akkor nem kell idő, azonnal éget, ha nem akkor kell 20-30 perc, míg beindul a zsírégetés. A gyors futás a testben lévő szénhidrátot égeti el először, utána nyúl a zsírhoz, míg a hosszabb ideig folyamatosan tartó kocogás a zsírhoz nyúl. Fogyás szempontjából a kocogás jobb, saját tapasztalat
8/8 anonim válasza:
Bármennyi futásnak van értelme, de meg kell adni az idejét! Nulláról nem mehetsz fel a 2-3-4 órás futásokig rövid idő alatt, mert lesérülsz. Kezdőként semmiképpen ne fussál minden nap, heti 2-3 pihenőnap kötelező a sérülésveszély miatt. Ha fáj a térded, azonnal hagyd abba, mert az azt jelenti, hogy a túlsúly megterheli az ízületet. De +10 kg talán még nem olyan sok, hogy ne futhass vele. (Egy hosszútávfutó.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!