Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan győzhetném le a kénysze...

Hogyan győzhetném le a kényszerevésemet?

Figyelt kérdés
Majdnem egy éve tart már nálam ez a rettenet, általában akkor jön rám, ha dühös vagy ideges vagyok. Egyébként ellent tudok állni a "csábításnak" (azért rakom idézőjelbe, mert általában nem is érzem annak), vagy ha mégsem, azért mértéket tudok tartani. De néha mintha megszállna valami, és nem vagyok ura saját magamnak, ilyenkor összezabálok mindenfélét, főleg persze édességeket, de ha azzal már végeztem, szinte bármilyen ennivalót bekebelezek (még lejárt dolgokat is). Az jó érzés, hogy zabálás közben általában nem gondolok másra, de utána természetesen a testem és a lelkem is fáj. Semmi élvezet nincs benne amúgy, legfeljebb hogy nem gondolok másra. Olyan, mintha zabálás közben hipnózisban lennék, vagy egy másik énem uralkodna a testem fölött (tudom, ez beteges). Nem vagyok amúgy kövér, mivel ha van rá lehetőségem (vagyis nincs semmi sok energiát igénylő feladatom), a következő napon megpróbálom visszafogni magam, de még így is sokat híztam, amit szeretnék leadni, addig azonban képtelen vagyok, amíg ezt le nem győzöm. Kérek szépen mindenkit, csak azok írjanak, akik segíteni akarnak, nem gúnyolódni. Nagyon kétségbe vagyok esve. 19 L
2010. júl. 4. 09:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia, ugyanebben a helyzetben vagyok, mint te, teljesen olyan, mintha en tettem volna fel a kerdest(meg a kor is stimmel). En ugy probalom legyozni, hogy akarhanyszor ramjon(es en tenyleg rosszulletig eszek) megiszok fel liter vizet, es elkezdek ragozni. Eddig ez nekem bevallt, mert a viz ugye telit a rago meg az izt is megadja...

De eloszor magadban dontsd el, hogy ez betegseg es valojaban nem is vagy ehes.

Sok sikert! 19/L

2010. júl. 4. 11:30
 2/4 anonim ***** válasza:
Akkor valamit nem jól csinálsz. Ha egészségesen táplálkozol nem lehetnének éhség rohamaid. Én is életmódot váltottam, de egészségesen táplálkozom. Velem ez akkor fordult elő, mikor fogyókúráztam, tehát nem vittem be elég tápanayagot. Alakits ki egy jobb étrendet, oszd be, hogy mit mikor, mert meglehet szervezni, akár csinálj étkezési naplót, nekem van. Napi félóra mozgás. Sok sikert. Nekem bevált.
2010. júl. 4. 12:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A kényszerevés ugyanúgy étkezési zavar, mint az anorexia és a bulimia.

"Az jó érzés, hogy zabálás közben általában nem gondolok másra, de utána természetesen a testem és a lelkem is fáj. Semmi élvezet nincs benne amúgy, legfeljebb hogy nem gondolok másra. Olyan, mintha zabálás közben hipnózisban lennék, vagy egy másik énem uralkodna a testem fölött" - Főleg innen látszik, hogy ez mentális probléma. Keress fel egy pszichológust, vagy pszichiátert, nem szégyen, ő segíteni fog.

Lehet, hogy most még nem olyan súlyos, de ha nem kapsz szakszerű kezelést, sokkal rosszabb lehet.

Olvasd el ezt a linket, hátha magadra ismersz: [link]

Sok sikert kívánok neked!

2010. júl. 4. 12:13
 4/4 anonim ***** válasza:
49%
ajanlanak egy tablettat, de mindenki leszolna, hogy mit kepzelek szoval ha erdekel irj emailt:) ja es, ragozz sokat.
2010. júl. 4. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!