Ha sokat eszek nagyon egészséges dolgokból, az jobb, mintha keveset ennék egészségtelenből? (Így is lehet fogyni? )
Relatív hogy mi az egészséges és egészségtelen. Egészséges a gyümölcs, zöldség, hal. Egészségtelen a cukros, zsíros ételek és a tartósítószeres cuccok.
Ha fogyózol inkább keveset egyél, de napi több alkalommal. Reggel vagy délután egy alma, ebédre nagyon sovány párolt ételek, saláta. Kerüld a csokikat, kólát, egyéb cukros üdítőket.
Jobb, ha egészséges dolgokat eszel egészséges mennyiségben.
Nem jó, ha kalória deficites, de zsír és cukor alapú a táplálkozás. Önmagában a zsír nem rossz, csak mértékkel. A zsír szénhidrátokkal együtt fogyasztva jobban raktározódik. Hiába deficites.
Attól függ mit eszel és mit nevezel soknak. Pl teszem azt, a lencse önmagàban egy egészséges kaja, viszont bazisok szénhidràt van benne. Nem szerencsés minden nap ilyeneket enni. De mondhatnàm bàrmelyik gabonafélét akàr. Köles, bulgur, rizs stb.
Ezzel szemben sok sikert, ha te be tudsz nyomni 1 étkezésre mondjuk fél kg csirkét fél kg zöldbabbal. Ugye a zöldbabban sokkal kevesebb szénhidràt van. Cukros dolgok, tészta, krumpli, gabonafélék, hüvelyesek, mindennapi fogyasztàsàt érdemes kerülni, ha túlsúlyod van és fogyni akarsz. Még a teljes kiőrlésű pékàrúból se ajànlatos sokat fogyasztani. Pl ha szeretnél tk szendvicset enni minden nap, megteheted, de nem 6 szeletet, csak pl hàrmat. Ha aznap màs ételedben màr nem dominàl a szénhidràt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!