Két hét alatt nem kellett volna már beindulni a fogyásnak?
A fogyókúra előtt sok gyors szénhidrátot ettem (sütik, péksütik, kenyér...). Mekis kaja is lecsúszott párszor. Két hete csak zöldségeket, kevés gyümölcsöt, hüvelyeseket, zabpelyhet, barna rizst, halat, kevés tejterméket eszem. De semmit nem fogyok. Nem számolok mindent, de pl. egyik nap megnéztem, s 1600 kcal körül ettem. Az jóval kevesebb mint régen. Elkezdtem bicajozni is. Sok vizet iszom.
90 kiló felett vagyok, úgyhogy van honnan fogyni. Az első pár napban a fejem is fájt, az elmúlt. Viszont azóta is fáradtnak érzem magam. Semmi energiám. Kezdem feladni így, hogy nincs eredmény. Mikor fog beindulni a fogyás? :(
Nem vagyok szakértő, csak kb 2 hete vàltottam én is. Viszont tele vagyok energiàval:)
Szerintem a tàpanyag arànyaid nem jók.
Èn pl LCHF szerinti életmódba àsom magam. Csökkentettem a szénhidràtot de felnyomtam a zsírt és a fehérjét. Hatàrozottan több az energiàm ugyanannyi alvàssal, éberebb vagyok nap közben , pedig cirka 2 hete vagyok tudatosabb. Kis utànajàràs utàn kiderült, hogy hajszàllal tértem el a megfelelő arànyoktól. Csak a fehérjére kellett 10 grammot ràdobni. Tök jól érzem magam, és a körméreteim is csökkenni kezdtek:)
Az arànyaim a következők:
Fehérje 110 g
Szénhidràt: 70-100g között ( igyekszem 100 alatt maradni lehetőleg)
zsír:120 g
2000 kalóriàs étrend
175 cm magas vagyok egyébként.
Ha te alacsonyabb vagy, akkor a testednek valamivel kevesebb kalóriaigénye van. Erre vannak a neten kalkulàtorok.:)
Remélem tudtam valamit segíteni.
Ha fájt a fejed, az a gyors ch-k kiiktatása és a kevesebb ch miatt lehetett, elég gyakori. De lehet, hogy még így is több szénhidrátot viszel be, mint ami jó neked, próbáld meg fokozatosan, ne hirtelen, tovább csökkenteni (főleg a gabonákat).
Az elsővel egyetértek, én is elég sok zsíros ételt eszem a kevés ch mellé, mellette beviszem a szükséges fehérjemennyiséget, és így sokkal több az energiám, mint a korábbi szénhidrátalapú táplálkozásom mellett. Napközben nem vagyok álmos, jó a közérzetem, kevesebb alvással is beérem.
Ha fáradt vagy, az nem jó jel, de ez egyébként lehet vashiányos vérszegénység miatt is, mivel úgy látom, nem eszel húst, csak halat. Nem ártana egy vérvizsgálat. Nem vagy sápadt, szédülős?
Pontos kg-t nem írsz.
2 hét alatt 2 kg normális. Utánna kb havi 1 kg.
Attól , hogy egészségesen eszel még nem tuti, hogy aklória értékben nem eszel-e többet. pl egy magvas zsemle 300kalóriát tartalmaz, és sima zsemle 150 kalóriát. Ok a magvas hosszabb idöre eltelít, és a bélrendszernek is jobb, több vitamin és egyéb fontos anyag van benne, de a kalória értéke akkor is magasabb sokkal.
Mivel a súlyod nagyon magas kicsi léljaid legyenek.
Ez a 2 hét jó volt arra, hogy egy egészséges táplálkozást elérjél magadnál. Tüzd ki az elsö célt húsvétig. 5 heted van addig pl tüzd ki, hogy addig 2 kg-t fogysz.
Aztán húsvétra kitüzöd, hogy eszel mindent, de csak is mértékkel. Reggelire kicsi sonka, egy tojással. Ebédre egy kicsi ebéd. Ès délután csak egy szelet süti. Ezzel megtartod a súlyodat.
Majd jöhet a következö cél: Juni végéig lefogysz még 3 kg-t.
Szerintem ott csúszol el, hogy nem mérsz mindent. Saccolással több száz kalóriát is tévedhetsz.
A másik, szerintem hiba a folyamatos méregetés. Ha nem annyit mutat amennyit szeretnél, kudarcként éled meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!