Szégyenkeztek, vagy próbáljátok magatokat elfogadni?
Mondjuk életmódot váltottál már több éve (most mindegy milyen formában, pl. sokat tornázol, vagy egészségesen étkezel, vagy sosem iszol alkoholt, vagy egyszerűen vegetariánus vagy, vagy valamilyen okoknál fogva, mondjuk vallási ok miatt nem eszel bizonyos ételt, persze ezek nem mind egyszerre legyenek jelen, csak példáknak írtam:D), és hétköznapjaidban is így élsz, és ez boldoggá, kiegyensúlyozottá tesz, tehát nem kényszerből élsz, úgy ahogy teszed.
Ha új emberrel ismerkedsz, vagy csak családi látogatásokat teszel, akkor próbáljátok ezeket eltitkolni, próbálni úgy viselkedni mint a többiek, vagy már kezdetektől fogva őszinték vagytok, és felvállaljátok magatokat, mégha tudjátok, hogy esetleg bunkónak, vagy hülyének is néznek ahogy éltek?
Én nem értem a kérdésed! Életmódot váltottam, ez abból áll, hogy több, mint 1 éve rendszeresen mozgok, és jobban odafigyelek arra, hogy mit eszem. Meg is lett az eredménye, ezt mindenki látja, miért kéne titkolni? Emellett még vegetáriánus is vagyok, de az alap:)
Annyiból talán tudok válaszolni a kérdésedre, hogy aki nem ismerte a régi önmagam, annak nem hozom elő, hogy hé te, én régen 30 kilóval több voltam. De ha szóbakerül, büszke vagyok rá, hogy elértem, nem szégyenkezem.
Igaz én még fiatal vagyok,de a családom megszokta a hóbortjaimat. Mióta egészségesebben eszem,nem nasizok,nem iszom annyi kólát,satöbbi,többet segítek otthon és jóval aktívabb vagyok. Segítek főzni is hogy ne mondhassák azt hogy nem teszek semmit azért hogy a fogamra való kajákat egyek.
A haverjaim viszont még nem szokták meg hogy én nem eszem se csipszet,se pattogatott kukoricát:D Az egyik ismerősöm nagyanyja állandóan kínálgat édességekkel/sósságokkal xd de mindig visszautasítom és mindig megkérdezi hogy fogyózom-e,és én mindig azt mondom hogy nem,csak nem eszem szemét kajákat:D
Én nem szégyellem ezt,inkább azt tartom furcsának mikor valaki állandóan tömi magát műkajával.
15/L
Ha másoknak akarsz megfelelni, akkor mások mondják meg hogyan éld az életed. Így nem vagy a magad ura. Sajnos sokan élnek így, nekik nagyon alacsony az önbecsülésük.
De mindenkinek a saját élete, úgy éli, ahogy akarja. :) Én személy szerint mindig és mindenhol felvállalom. ;)
nálunk is sok mi9ndent értelmetlennek tartanak... én sok mindent egyszerre változtattam, vegetáriánus lettem, nem nagyon fogyasztok szénhidrátot és órákat nyúzom magam egy nap.
de természetesen felvállalom teljes mellszélességgel bárki előtt bármikor.
22N
Én nem váltottam életmódot,semmi ilyesmi,egyszerűen vagy 4-5 éve nem eszem chipset, max házibuliba 1-2 szemet,de ha van,akkor ott is inkább a sótlan mogyit választom.Tehát próbálom elkerülni a chipset,popcornt,meg a mű dolgokat.Egyszerűen csak azért meg én irtó sósan eszek minden ételt,amiből nem tudok visszább venni,ezért azzal próbálom egyensúlyozni,hogy nem eszek még pluszba sós és műanyag dolgokat.Ja és már képes vagyok a zöldséget a szendvicshez só nélkül megenni=)leszoktam arról is kb 4 éve,hogy cukros üdítőket igyak,helyette teát,házi szörpöket,limonádét,100%os leveket,vizet iszok.Viszont a csokit nagyon szeretem minden formába,meg úgy alapból minden édes dolgot fel tudok falni=)Ezért meg 1 éve minden nap futni járok a kutyámmal...ez neki is jó meg nekem is=D Én ennyit változtattam.Másnak ez alap dolog,de nekem elég nagy lépések voltak,és elente nehéz volt megállni,hogy ne toljak be 2 zacskó chipset,főleg ha vendégségbe elém teszik.
Engem meg nem érdekel ki mit gondol,ha megkínálnak valami oylannal ami nem szimpi,akkor udvariasan visszautasítom.Ha megkérdezik,hogy nem szereted?akkor simán megmondom,hogy szeretem ugyan,csak nem eszek iylesmit.Ennyi=)
Miért kellene szégyenkezni azért, mert figyelek az egészségemre, és szeretem magamat annyira, hogy nem szeméttel tömöm magam, hanem olyan dolgokkal, amikre valóban szükségem van (vitamin, rost, gyümölcs, zöldség). Mindenki úgy teszi tönkre magát, ahogy akarja, de nekem ebben nem muszáj részt venni.
Viszont: otthon úgy főzök, ahogy akarok, de mikor néha anyukámnál vagy rokonoknál kajálunk, akkor kioktatás és megjegyzés nélkül megeszem, amit főznek. Hiszem ugyanis, hogy mértékkel semmi nem árt meg. Cserébe tőlük is elvárom ugyanezt, aki nálam eszik, azt eszi, amit én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!