Ha genetikailag vagyok kövér (az apukám kövér és lehet tőle örököltem) akkor nem is tudok lefogyni?
(14L/160/70)
már nagyon le szeretnék fogyni de álitólag egy 14 évesnek még nem szabad fogyózni igaz ez?
most ha genetikailag túlsúlyos vagy és teszemazt egy koncentrációs táborba kerülnél akkor szted nem ugy néznél ki a végén mint a többi éhező???
Aki genetikailag túlsúlyos mindössze annyi, hogy lehet nehezebben fogy le mint egy genetikailag vékony.
De a genetikailag vékony nehezebben hízik..
Az, hogy 14 évesen nem szabad fogyózni az lehet, de diétázni kell, ha túlsúlyos vagy. MINDENKÉPP!!! Egész egyszerüen nem egészséges dolog és későbbi problámáid lehetnek belőle. De a diéta az nem fogyókúra. LAsabban de tartósabban kell leadni a kilókat.
Többet mozogj, kevesebb édességet és pékterméket egyél.
És rengeteg zöldséget.
NINCS GENETIKAI TÚLSÚLY!!
Apukád is a helytelen táplálkozási szokásai miatt kövér, amit te is követsz (hiszen ők etetnek).
Az igaz, hogy 14 évesen nem szabad fogyókúrázni, de tényleg nagy a túlsúlyod, ami az egészségedet is veszélyezteti. Kérd meg a szüleidet, hogy vigyenek el orvoshoz, meg kell nézetni, hogy nem valami betegség (cukor, pajzsmirigy, hormonzavar) miatt vagy-e kövér. Ha kiderül valami, meggyógyítanak, addig nem tudsz lefogyni, csak még rosszabb lesz, aztán még nehezebb lesz fogynod. Ha az derül ki, hogy egészséges vagy, akkor orvosi ellenőrzés mellett kell fogynod, orvos/dietetikus által összeállított étrenddel.
Egy rossz fogyókúra a te korodban nagyon veszélyes, végleges meddőséget és egyéb csúny dolgokat okozhat.
A kérdésedben kétszer is benne van,hogy nem is akarsz Te még igazán lefogyni:
1 "Ha genetikailag vagyok kövér (az apukám kövér és lehet tőle örököltem) akkor nem is tudok lefogyni? "
2 " már nagyon le szeretnék fogyni de álitólag egy 14 évesnek még nem szabad fogyózni igaz ez? "
ugye ?
genetikai túlsúly?
max hasonló mirigyek! csökkent pajzsmirigyműködés eredményezhet hízást és ez örökölhető bár elsősorban nőknél...
Egyébként a családi táplálkozási szokásokat tudnám figyelmedbe ajánlani. a változtatást itt kell kezdeni.
igazuk van az előttem szólóknak, nehogy fogyózz, inkább próbálj meg kicist tudatosabban étkezni..gondolok itt ugye a köret leredukálására, sok zöldség, gyümölcs, kevés süti, cukor, ilyesmik..és mozogj sokat, futás, tánc, úszás, bármi :)
Fogadd meg a tanácsot, és ne fogyózz tényleg, mert annak könnyen rossz vége lehet. 14 évesen én is elkezdtem fogyózni, holott nem is voltam kövér, mert 163 cm és 51-52 kg voltam..Elkezdtem mozogni, egyre kevesebbet enni, meg is lett az eredménye. Fél év múlva alig 40 kg voltam, a menstruációm teljesen eltűnt 2 évre, a hajam elkezdett hullni, teljesen erőtlen voltam (de ettől még mozogtam), és a végén pszichológushoz is kerültem.
Most már minden oké, viszont a mensim még mindig nagyon rendszertelen..visszaálltam 50 kg-ra, sokat futok, néha tornázok (hetente 4-5 alkalommal min. 1 órát) és eszek amit megkívánok :)
9:27 nek. Ekkora butaságot???!!!!!!
Igenis van genetikai túlsúly. Ha nem vagy tisztában ilyen dolgokkal inkább ne írd le.
Kérdező: Egy cipőben járunk:) genetikailag bizony hajlamosak vagyunk a hízásra de ez nem azt jelenti, hogy nem tudnál lefogyni. Én is le tudtam igaz rettenetsen nehezen és jópár fogyókúrát kipróbáltam mire rátaláltam arr a mi bejött. Én 90 napos párti vagyok, nekem az segített. De mozgás nélkül semelyik fogyókúra nem hatásos.
Kitartást és sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!