Létezik, hogy 1000 kalóriás napi étrend mellett is ilyen lassú mértékben fogyok csak?
172 cm vagyok és 72 kg. Összességében 5-6 kilótól szeretnék megszabadulni. 1000 kalóriás diétát kezdtem. Az életvitelembe nehéz beleilleszteni a sportot, de amennyit lehet mozgok itthon. Tavasszal ezt tudom majd még fokozni egy kicsit szabadtéri mozgásformákkal (főleg görkori).
3 hét alatt gyakorlatilag nem fogytam, illetve 1 kg ugrál fel-le folyamatosan, ami nyilván nem zsír. Nem szenvedek, de eszméletlenül lehangoló, hogy az egészségtelen, imádott kajákról lemondtam, mégsincs látszatja egyelőre.
Mit csinálok rosszul?
Szerintem rosszul számolsz. Ha valóban 1000et ennél, fogynál, hacsak nincs valami eü problémád.
Az elején fontos a pontos mérés és számolás, mert saccolással bizony több száz kcalt is tévedhetsz.
És mindent jegyezni kell. Minden falatot és minden kortyot.
Leírnád egy napi étrended?
Nagyon butuska vagy, rosszul csinálod. Sosem szabadna senkinek 1200-1300 kalória alá mennie. Belassul az anyagcseréd, nem fogsz, elkeseredsz, feladod, hízol..
Neked minimum 1600 kalóriát kellene enni, 2 liter víz, egészséges ételek, oké minimális mozgás. 1-2 hónap alatt beindulna a TARTÓS fogyás.
Én 54 kilós nő létemre minimum 1700 kalóriát eszek, és 5 éve tartom a súlyom, talán egyszer ment fel 57 kilóra karácsony környékén.
Úgyhogy ne add fel, de csináld okosan, tartósan. Sok sikert!
Nem vagyok nagyétkű. Attól híztam, hogy étkezések között állandóan egészségtelen nasikkal tömtem a fejem. Ettől a tulajdonságomtól jó 1,5 éve megszabadultam, amikor lefogytam 80 kilóról 72-re némi odafigyeléssel (a mostanihoz hasonló módon, bár 1300 kalóriás kerettel). Az utolsó 5 kiló akkor sem ment és most sem akar lemenni egy istennek sem.
Nagyjából 1500-1600 kalóriával tartottam a súlyomat az utóbbi egy évben és tény, hogy most sem mindig sikerül tartani az 1000-et, de ezt nyilván a szervezetem igényeihez próbáltam igazítani. Heti három napon munka után iskolába járok késő estig, ilyenkor még egy étkezéssel kiegészítem az étrendemet, ami +200-300 kalóriát jelent. A köztes napokon igyekszek otthon tornázni legalább 20-40 percet.
Rengeteg friss zöldséget, salátát eszem, de a pároltat is nagyon szeretem. A kenyér féléket és a cukrot teljesen elhagytam.
Reggelire kőrözött/májkrém/egy darabka kolbász, vagy szalonna/valamilyen formátumú tojás + friss zöldségek általában. Esetleg chia puding, ha ahhoz van kedvem.
Ebédre rendelem a kaját pontosan meghatározott kalória tartalommal rendelkező vital ebéd formájában.
A vacsorát már általában nem annyira kívánom. Kiváltom valamilyen levessel, turmixszal, vagy csak egy kevés gyümölccsel.
Ha suliban vagyok, akkor kívánja a szervezetem az uzsonnát és természetesen megszoktam neki adni valamilyen saláta formájában, esetleg egy-két pufi rizst is megeszek mellé.
Egyszerűen az az érzésem, hogy kajában ha akarnék sem tudnék többet tenni az ügy érdekében, hiszen akkor már ténylegesen éhezne a szervezetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!