Milyen tej-alternatíva a leggazdaságosabb?
Milyen növényi tejhez lehet viszonylag olcsón hozzájutni, melyiket érdemes inni a tehéntej helyett?
(Személyeskedésre, cinizmusra nem vagyok kíváncsi...)
Amikor én csináltam, nekem kivált a zsír belőle annyira, és meg is keményedett, hogy az üvegből nem jött ki, csak a lé. Azt utána kipiszkáltam belőle, és ahogy írtam, kozmetikai célokra használtam fel.
Ha szűk szájú az üveg, akkor lehet, meg is kell piszkálnod a zsírt, hogy ki tudjon tőle jönni a lé, mert a tetejére ül ki, és hogy ne kerüljön az ételedbe/italodba belőle, szűrőn át is öntheted.
Lehet kapni rizs-, kókusz-...tejport is.
Bár én mikor rizstejport vettem, legnagyobb meglepetésemre tejfehérje volt benne :(
Rákerestem, árban nem sokban marad el a kókusztejpor a bolti kókusztejtől, pontosan ezért kérdeztem, mert 600 ft-ot én mondjuk sajnálok egy literre, főleg mióta egyszer vettem vmi növényi tejet próbaképp (talán mandula... DM-ben vettem), és olyan szar volt, hogy a wc-ben kötött ki... A másik meg, amit te írtál, hogy mi van benne, szintén nem túl biztató.
(Igaz, én literszámra ittam sokáig a rendes tejet, most is van, hogy iszok,bár kevesebbet, így engem nem vágna földhöz. De aki allergiás, vagy olyan étrendet követ, ugye pont ezért választana más alternatívát, na ott már gond lehet.)
Gondolom, más eljárással készül. Én 50 g-ot mértem ki, + víz, abból lett 1 liter.
18 kcal/dl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!