Ez igaz az alkoholra? A lényeg a kcal deficit?
Mondják, hogy az alkohol nehezíti a fogyást.
Az oka: azt írta az internet / könyvek, hogy az alkoholból előbb nyer energiát az ember, mint az összes többi dologból (zsír, szénhidrát, fehérje).
Tehát:
ha egy teljesen józan embert nézünk, az engerianyerés (máj által) így történik:
szénhidrát, -> ha elfogy a ch, (több nap, vagy egy nagyobb keményebb edzés által egy nap), akkor elkezdi a zsírt (ill. fehérjét vagyis izmot) bontani.
De ha az ember alkoholt iszik, azt írta a net:
elsődlegesen az alkohol általi bomlástermékből, acetaldehidből nyer energiát a szervezet.
Gondolom én, akkor ez lehet ezáltal a sorrend:
acetaldehid elbontása -> majd ch elbontása, ami a májban van, ill. glikogénraktárakban -> majd jön a zsírbontás
Így ugye nehezebb a fogyokúra, hiszen a májnak nemcsak a szénhidrátokkal de ezzel az úgynevezett acetaldehiddel (vagy mi a csoDával) is meg kell bírkózni, ami az alkoholból jön.
DE a kérdésem:
ha valaki pl. 400 kcalnyi alkoholt iszik meg, és hozzá
1000 kcalt eszik
Ez így összesen 1400 kcal.
De még így is fogy.
Persze nem minden nap iszok alkoholt..
de akkor is..
fogyásban vagyok nem?
ha az energiaszükségletem 1900 kcal lenne, így is 500 mínuszban vagyok..
ha iszok alkoholt..
ha pl. 1400 kcalos étrendet tartok, annyit csinálok hogy buli napján 400 kcalal kevesebbet eszem, és így tudok 2-3 feles vodkát is inni vagy többet is...
így nem hátráltatja a fogyást igaz?
a lényeg a kcal deficit ugye?
vagy rosszul gondolom?
Nézőpont kérdése.
Lehet csak a kalóriadeficit a lényeg, ahogy csak a fogyás is lehet a lényeg.
De a kalóriadeficit, a fogyás, meg a soványság még NEM egyenlő az egészséggel, sem a jó kinézettel.
Lehet, hogy fogyni fogsz így is, de ha heti egyszer-kétszer bemókáztok kicsit a barátnőiddel, azzal többet ártasz magadnak, mint amennyit a fogyással használsz.
400 kcal alkohol meg 1 sör vagy 1 feles, senki nem iszik CSAK EGY SÖRT, de ha mégis, akkor inkább ne. Egy sörért vagy felesért igazán kár azt a 400 kalóriát beáldozni.
Plusz a májat baromira megterheli az alkohol lebontása.
Félreértés ne essék, nem papolni akarok, mindenki úgy él, ahogy akar, csak nekem az a véleményem, ha már valaki egészséges életmódra törekszik (és gondolom ez a célja a fogyással), akkor a minimum lenne a rendszeres alkoholfogyasztást beszüntetni.
Ha meg hetente-kéthetente iszik és erről nem hajlandó lemondani, az már függőség... na de mindegy is. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!