Mitől "jojózik" ennyire a súlyom? Egyáltalán hogyan fogyhatnék gyorsan, de látványosan?
Tegnap megmértem a súlyom, 54,9 kiló voltam, aminek nagyon örültem is, hiszen ez már normális testtömegindex nálam. Ma ismét megmértem magam, 57,9 kiló voltam. Ez sajnos a 13 éves korhoz és a 163 cm-hez már nem normális súly. Kicsivel utána 57,5 kiló voltam.
Mielőtt az első mérést végeztem, bevallom, ettem egy kis adag kukoricapelyhet. Ez este volt, amikor úgy tudom, a dolgok jobban hizlalnak. Mégis 54 kg voltam. Ma szintén ettem kukoricapelyhet, nem annyit, mint tegnap (kevesebbet), sőt egy mozgás után végeztem a mérést (fagyizóba menet oda-vissza 5 km-t tettem meg, közben csak 2 gombócot ettem). Ha arra céloztok, hogy lehet, hogy a súlynövekedésben a vizeletháztartás is benne van, akkor nincs igazatok, mivel a 3. mérés előtt voltam WC-n, de csupán 4 dekával lettem könnyebb. Mitől híztam hirtelen 3 kilót? A semmitől?
Egyébként is igencsak kövér vagyok. Most azért igyekszem mozogni, továbbá nem vacsorázom, de hát látjátok... már vagy 3 éve nem volt 1 napnál tovább normális testtömegindexem. Szemből kezdek megelégedni a látvánnyal, de nem ártana még ott is mit leadni, oldalról viszont egyenesen katasztrofálisan nézek ki. A derekam eléggé vastag, a hasam meg úgy néz ki, mint valami 3 hónapos terhes nőé. Persze nem vagyok terhes, én egyáltalán nem vagyok OLYAN lány. Tehetek még valamit a súlycsökkenés érdekében?
Amúgy ne ilyen nyávogós valakinek higgyetek, csak olyan -10 kilóval könnyebben el tudnám fogadni magam, egézségesebb lehetnék, hiszen normális lenne a testtömegindexem, na meg tornagyakorlatoknál könnyebben elbírnám magam. :)
Köszi, hogy végigolvastátok és köszi a válaszokat!
Első válaszoló: Nem szoktam magam naponta mérni attól, hogy most megtettem. A játszótérből meg lassan 14 évesen szerintem már kinőttem...
Második&harmadik válaszoló: Lehet, hogy nektek van igazatok. Remélem, a következő mérlegünk a reális súlyomat mutatja!
Negyedik válaszoló: Engem nem a média őröl fel, hanem csak szeretném elérni a normális súlyomat. A testtömegindexem 21,5 , amivel enyhén túlsúlyos vagyok. A normális súly számomra nem harmincvalahány kiló, hanem negyvenvalahány. A testtömegindex-mérő 43 kilótól 55-ig mutat 163 centivel normális indexet. Lehet, hogy adna egy kis önbizalmat az, ha nem úgy néznék ki, mint egy kismama. A testtömegindex-mérőben is javasolják a fogyókúrát. Vacsorára ha eszek valamit, akkor csak kicsit, de ebédre mindig sokat. Ha jól tudom, akkor még nem hízok annyira.
"A testtömegindex mind férfiak, mind nők esetében bármilyen testformánál megbízható érték. Ez alól csak a 18 éven aluliak, a terhesek, és a versenysportolók képeznek kivételt."
Megnéztem a saját eredményem, 24 éves férfi, 182 magas, 94 kiló. Fogyókúrát javasol, pedig egy deka háj nincs rajtam a testépítés miatt.
Még ennyit akartam hozzátenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!