Ha futni szeretnék, hogy kezdjek neki?
Normális kérdést tett fel, illene normális választ adni neki és nem hülyegyerekként kezelni! Nem tudom, ki pontozgat itt le mindenkit, aki próbál segíteni! Mellesleg az edzésonline egy olyan oldal, ahol renegetg futó van, akik már évek óta ezt csinálják és értenek annyira hozzá, hogy helyesen állítsanak össze egy edzéstervet a kezdők számára! Edzsétervvel azért is könnyebb, mert van mit betartani. Ha kezdő, tényleg nem tudja, mit várhat el az első pár alkalomtól. Lehet nekiindul, megerőlteti magát és elmegy a kedve az egésztől!
Sokat olvastam a futással kapcsolatban és mindenhol azt találtam, hogy a fokozatosság a legcélravezetőbb és ezt ajánlják a kezdőknek is. Nem tudom, hogy kedves "felemeled a segged" mennyit futsz hetente és mióta, meg azt sem, milyen sportmúlttal rendelkezel, de ha tényleg sportolsz tisztában kellene lenned azzal, hogyan vezessünk be egy kezdőt a sportolás világába, anélkül, hogy megutálná azt a mozgásfomát az első hét alatt.
Ezzel a tervvel igenis lehet az embernek sikerélménye, mert az eleje igeny könnyű és ha szépen csináljuk hétről hétre, akkor észrevehető a váltzás, ami szintén önbizalmat és kedvet ad a folytatáshoz!
Mint mondtam, én is futottam erre az edzéstervre és nekem bevált! Csak ajánlani tudom.
Én nem követtem edzéstervet,most olvastam nem rég ezt az öt kilométereset,de lényegébven én is igy csináltam. Váltogattam a futást,és a tempós sétát. Kb 5 honapja futok terepen ,dimbes dombos részen (6 km a gps map szerint:D) ,és gond nélkül végigkocogom:D Persze nem sprintelek,de hová siessünk:) Jó a futás mert gyorsan és látványosan lehet fejlődni! Az állóképesség gyorsan feljavul,de sajna 1 hét kiesés után már érezni lehet ,hogy gyorsan le is romlik.
Kényelmes futócipőt javaslok,és nyilván hajnalban vagy estefelé menj mert napközben megdöglesz a 30 fokban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!