Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek kéne fogynia?

Szerintetek kéne fogynia?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A lányom 14 éves 160 cm és 68kg mostanában elkezdett hízni nyár eleje óta hízott 11 kilót. Állandoan gyors étermekbe jár és az a baj hogy nem zavarja a változás. A hasa a combja és a feneke is kierekedett. Hogy vegyem rá hogy fogyjon? Segitsetek

2018. dec. 9. 09:53
1 2
 11/18 anonim válasza:
63%
Szerintem próbáld megszerettetni vele a mozgást. Nincs olyan, hogy valaki ne szeressen sportolni, csak olyan, hogy nem a jó mozgásformát csinálja. Van aki úszni, futni, jógázni, netalántán vívni, táncolni vagy mászni szeret. Járasd el ilyen helyekre, hogy megszeressen valamit. Ez már segíteni fog neki a fogyásban, ugyanis ilyen korban 55-60 kilónak kéne lennie legfeljebb, de az is csak sport mellett csinos, ugyanis az izom többet nyom mint a zsír... Egyébként ha megvan a sport, akkor a szervezete automatikusan igényelni fogja a fehérjét (abból épít magának izmot), plusz a közösségben látni fogja, hogy ki milyen, mennyit eszik, stb, és lehet elkezdi érdekelni önmaga. Ajánlom, hogy ne adj neki annyi pénzt, hogy ennyi szemetet vehessen magának belőle és otthon is reformáld meg az étkezést. Több zöldség, kevesebb hús. Illetve valahogy értesd meg vele, hogy egészségügyileg nem tesz neki jót (nem lehet sokáig az unokáival, vagy nem tudom hogyan lehet rá hatni), ha túlsúlyos. Remélem segítettem!
2018. dec. 9. 13:46
 12/18 1112 ***** válasza:
80%
Hát, fogadd el őt. Ne bántsd azért, mert kövérnek tartod, neked támogatnod kéne. Majd ha őt is zavarja, megváltozik, de te ne változtass rajta. Egyébként igen, 160 centihez 68 kiló soknak tűnik. De ne szekáld őt azzal, hogy kövér, mert ebből azt fogja leszűrni, hogy utálod őt, és nem jó ő neked úgy, ahogy van, és élvezed a cs3szegetését. És hogy nem fogadod őt el; és , hogy feltételekhez kötöd a szereteted. Mert nem magától értetődő, hogy szereted a gyerekedet úgy , ahogy van, mert ő a te kicsikéd, hanem tényleg, hogy feltételekhez kötöd. Tehát ne kritizáld őt. Maximum így lehet neki közölni, egyszer, finoman, hogy észre vetted, hogy az utóbbi időben felszedett pár kilót. És csak ennyit akartál mondani, és akkor kész. Énszerintem. Meg ha ő úgy jó magának, engedd, hogy boldog legyen, ha ő jól érzi magát a bőrében. Ha meg majd nem tetszik magának, majd változtat. Vag ypl, ha megemlíted neki, akkor talán mondhatnád, hogy nem tudod, hogy ha esetleg föl szedne magára még pár kilót, akkor is ugyanolyan szívesen nézne-e bele a tükörbe,és hogy eziránt, etéren vannak aggályaid. De csak ennyi. Tehát nem belevenni, hogy ő a te számodra így már nem esztétikus, hanem hogy tartasz attól, hogyha még egy pár kilót fölszed, ő maga, ő maga miatt ugyanolyan szépnek látná-e saját magát a tükörben. Meg még esetleg talán megemlíthetnéd neki, hogy a gyorséttermi kaja talán nem olyan egészséges; hogy rendszeresen olyat egyen. Meg ennyi. Maximum azt tudod még csinálni, hogy korlátozod a gyorsétterembe való járkálását mondjuk heti 1 alkalomra, vagy valami, de talán azt se venné olyan jó néven. Meg a zsebpénzmegvonást, ha mindig tőled kér, mielőtt elmegy; de akkor egyébként megintcsak lehet, hogy átbillen arra, hogy azt hiszi, nem szereted őt. Szóval mindennel óvatosan, okosan, te neked lenne optimális ismerni a lányodat, hogy mennyire érzékeny, és meddig mehetsz el. Beszélgess vele, de nagyon finoman, és tényleg fontos, hogy ne azt érezze, hogy "rondának tartod és nem fogadod őt el, mert kövér", hanem csak fejezzed ki az aggodalmaidat, hogy neki, a lánynak jó lesz-e.
2018. dec. 9. 13:56
 13/18 anonim ***** válasza:
94%
Példát kell mutatni. Ha azt látja, hogy otthon rendszeresen van egészséges étel, és anya és apa is azt eszi, és sportolnak, őbenne is felébred az igény. Gyereket nem lehet "nevelni", a gyerek "nevelődik" abban a környezetben, ahol él.
2018. dec. 9. 14:09
 14/18 anonim ***** válasza:
84%

Nyilván ne szekálja, de elég sok fölös, terhelő háj van a kislányon, nem 1-2 vagy 5. Ráadásul gyorsan hízik és gondolom, nem sokat nő s nem kiemelkedően izmos, mert akkor a kérdező írta volna, hacsak nem teljesen aberrált a gondolkodása s azt nem tételezem fel róla.

Kit érdekel, hogy nem fiúzik? Nem a fiúk miatt kell egészségesnek lenni.

S azért az auschwitzi szint és a kislány közt lehet vagy 30-40 kiló különbség, nem ez a két véglet létezik. Igenis én nem nézném mosolyogva, hogy a kislányom 10, 20, majd még több fölös kilót cipel magán, nem lassítva a hízási tempón s bizonyára nem is mozog megfelelően.

Jobb életmód kéne neki, ha már eddig nem volt.

2018. dec. 9. 14:34
 15/18 anonim ***** válasza:
77%
Majd ha az első igazi szerelme megsérti...
2018. dec. 9. 17:19
 16/18 anonim ***** válasza:
75%
Talán orvoshoz kéne vinni
2018. dec. 9. 21:12
 17/18 anonim ***** válasza:
67%

Én is 160 cm vagyok és 15 évesen 64kg voltam, nagyon rosszul éreztem magam, de nem nagyon tudtam, hogy mit csináljak. Probálgattam mindenféle diétát, aztán 17 évesen sikerült lefogynom. Most 53kg vagyok és még mindig van rajtam egy kis felesleg.

Szerintem beszèlegess vele, hogy ugye hízott mostanában elég sokat és kérdezd hogy érzi magát, persze ha nem akar fogyni és jól érzi magát ahogy van, akkor így jó neki és kész, de ha nem, akkor segíts neki sportolás elkezdésében és az étrende változtatásában.

2018. dec. 10. 12:34
 18/18 anonim ***** válasza:
56%
Ez már konkrétan a dagadt kategória. Én 22 évesen 167cm-hez vagyok 60 kg és ez is bőven sok. Állítd le. Ez gáz. Később cssk rosszabb lesz.
2018. dec. 22. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!