Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit ajánlotok hús helyett a...

Mit ajánlotok hús helyett a napi megfelelő fehérjebevitelre?

Figyelt kérdés

50 kg-ot fogytam. Sajnos kezdem unni a húst, pedig tudom, az állati eredetű fehérje a legjobb, és könnyű bevinni belőle, mert elég sokat tartalmaz.

Olyan alternatívákat szeretnék, amik nem hüvelyesek, és nem tartalmaznak szóját valamint laktózt, mert ezeket nem fogyasztom.

Illetve 70-80g fehérjét kell bevinnem (jó lenne ha sok fehérje lenne /100g :o), mellette 1300-1400 kalóriát eszem egy nap, tehát valami nem túl kalóriadús lenne a megfelelő. (Lehet hülyeséget beszélek...:D)

Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném, mert elég régóta gondolkozom, és nem sikerült megoldást találnom rá. :(

2018. okt. 30. 18:46
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Tojás, tejtermékek a legegyszerübb megoldás.
2018. okt. 30. 18:51
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Fehérjepor
2018. okt. 30. 18:52
 3/9 anonim ***** válasza:
85%
Szardíniakonzerv
2018. okt. 30. 19:09
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Főtt tojás
2018. okt. 30. 19:09
 5/9 anonim ***** válasza:
18%
Fehér bab, hüvelyesek...
2018. okt. 30. 21:47
 6/9 anonim ***** válasza:
59%

Én jobbára tojáson élek, de zöldségekből, olajos magvakból s egyebekből is jutok fehérjéhez. Plusz sajtot is eszem, de az elhanyagolható egy átlagos napon.

Hüvelyes, szója és laktóz nálam sem szokott lenni értékelhető mennyiségben, de a tojás az egyik legprímább forrás, így nincs gond. De megfelelően komplettálva növényekből sem nehéz bevinni azt a kis fehérjeigényt, feltéve, hogy nincsen speckó diétád, nekem pl. extrém szénhidrátszegényen célszerű ennem s emiatt elég necces lenne növényi étrenden lennem, bár sokan csinálják úgy is.

Ha nem fér a napodba sok zsír, akkor a tojással nem szállhatsz el nagyon (bár ez sokaknak eleve nem szimpatikus), kivéve, ha meg tudod oldani, hogy több fehérjét egyél (lehet is kapni tojásfehérjeport, tojásfehérjerudat s olyan is van, hogy egy családtag boldogan feleszi a sokkal finomabb és értékesebb sárgáját. én hol sokkal több sárgáját viszek be, hol sokkal több fehérjét, részben attól függően, hogy mi fér be a napomba jobban).

Ha szénhidrátra alapozol, nos, nálad kiesnek a hüvelyesek, de ott a zöldség és a gabona. Ha zsírra, némi zöldség és olajosmag. Mindkét esetben ott vannak a növényi fehérjeporok, ha minden kötél szakad.

De a laktózmentes sajtok is a komplett állati fehérjékhez tartoznak és igen jó kiegészítői a zöldségeknek. A zsírt viszont megdobják, ennyi kalóriában óvatosan bánnék velük (a sovány sajtokhoz nem értek, lehet, hogy olyan is van laktózmentesben).

2018. okt. 30. 21:49
 7/9 anonim ***** válasza:
90%
Laktózmentes túró, proteinporok, tojás, halak.
2018. okt. 31. 07:30
 8/9 anonim válasza:
20%
Kukacot!
2018. nov. 1. 15:09
 9/9 anonim válasza:
Szia. Én is 50et fogytam eddig. Kb 25 kgnál rájöttem,hogy már nem tudom megemészteni a laktózt. Ráadásul a fehérje poroktól ráz a hideg. Nem tudom meginni. Marhafehérje vagy borsó fehérje. A növényi fehérjébe tabletta nincs. Így nekem az edzőm ajánlotta a bcaa+b6ot tablettába. Azt kezdtem el szedni. Próba szerencse. Étellel nem tudsz annyit bevinni amennyi kéne. Muszáj valami hasonlóval pótolni. Főleg ha sok az edzés. Nekem 4 edzőtermi plusz 4 mini itthoni edzésem van.
2018. nov. 4. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!