Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Sikerül fogyni majd?

Sikerül fogyni majd?

Figyelt kérdés

Most ráálltam a napi 5-6 kis étkezésre.Próbálok leszokni a kalóriaszámolgatásról is,de még most ellenőriztem a napi bevitelem..1200 kcal körül volt.

Mellette 26km biciklizés,és 4km gyors séta.Pár napja csinálom ezt.Előtte összevissza,de 600-800 kcal körül ettem. Tudom,nem jó,de mégis sokat fogytam így régebben.De ennyi kaja mellett is tornáztam 2-3 órát naponta,de akkor se ment lejjebb a mérleg nyelve.Most meg...mintha nagyobb lenne a hasam,pedig kb. ugyanannyi zöldséget eszek,mint előtte,csak most már szénhidrátot is fogyasztok,pl. teljeskiörlésű kenyér, zabpehely, puffasztott búza, ilyenek. Tegnap felpuffadtam,nagyon meglepődtem +10cm-rel voltam szélesebb hasban.Vegyek puffadásgátlót vagy ezzel már elkezdődött a hízás?

Annyira igyekszem,hogy egészséges étrendet alakítsak ki,amiben minden szükséges tápanyag megvan,és ne is legyen túl sok kcal,meg mozgok mellette.Tudom,hogy az izomnak is van súlya, de mi lesz most?Nem tudom,helyes-e erőltetni ezt az 5-6 étkezést,mert valójában én nem kívánok sok kaját.

2010. jún. 24. 22:41
 1/10 anonim ***** válasza:
Helyes erőltetni, anyagcsere fontos nagyon. És az 1200 kcal nem fenntartható hosszútávon: nem egészséges.
2010. jún. 24. 22:47
 2/10 A kérdező kommentje:
Most fogyni szeretnék, 20kg feleslegem van.Mennyi kcal lenne ideális?
2010. jún. 24. 22:48
 3/10 anonim ***** válasza:

1200 is nagyon kevés

[link]

2010. jún. 24. 22:49
 4/10 anonim ***** válasza:
ja és egyik napról a másikra nem nő 10 cm-t a hasad, a puffadást meg az étrendeddel tudnád megakadályozni + a sporttal
2010. jún. 24. 22:50
 5/10 A kérdező kommentje:
Bocs,hogy fárasztalak titeket ezzel,hogy egy nap alatt 10cm-t nő a hasam...Nem tudom mikor ettem utoljára rendszeresen akár 2000 kcal-t is.Alapanyagcserére nekem 1683kcal jött ki, heti 2 kg fogyáshoz 700 kcal, 1 kg-hoz 1800, 3kg-hoz pedig - 395. Testsúlymegőrzés: 2900kcal. Egyébként hogyan lehet étkezéssel és sporttal szabályozni a puffadást?
2010. jún. 24. 22:56
 6/10 A kérdező kommentje:
Érdekes,hogy kevesebb kcal-val is sikerült megőrizni a testsúlyom,de többel már feljöttek kg-ok.
2010. jún. 24. 22:57
 7/10 anonim ***** válasza:

első vagyok:

Fontos, hogy meg legyen az az 5-6 étkezés, álljon csirke pulykahúsból és zöldségekből, teljes kiörlésű termékekből. A puffadást pedig pontosan így lehet megakadályozni. A helyes kalóriabevitel ugye 2000 kcal és, ha sokat sportolsz mellé - és helyesen - akkor bizony simán sokat lehet evvel fogyni, ha pedig téged megnyugtat, hogy kevesebbet ettél aznap - a tudat fontos! :) - akkor egyél inkább 1600-1800 kcal-nyi ételt :) Meglesz az eredménye és ne várd, hogy hamar lemenjen a felesleg, ahhoz hogy tartósan fogyj, meg kell változtatnod az életformád egy olyanra ami neked is "fekszik"... és megtarthatod a súlyodat. heti fél kg vagy 1 a természetes fogyás.

2010. jún. 24. 23:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az útmutatást:-).Kicsit ijesztő,és valóban ez is egy életmódváltás a mostanihoz képest,amihez lelkileg kell főleg hozzászoknom és elfogadni,hogy ettől fogyni fogok.Csak saját magam lehetek az okozója, ha nehezen fogadom el,hogy többet kell enni.Mindig is csodáltam,hogy valaki hogyan tud huzamosan heti 1kg-ot fogyni,mikor én csak időszakosan fogytam.Talán ők azok,akik meg merik enni a napi 2000kcal-t és így mozognak mellé?
2010. jún. 24. 23:09
 9/10 anonim ***** válasza:

Sajnos benne van, hogy visszahízod, a 600 kalóriás éhezés nem volt egy jó ötlet.

Viszont... ha a leírtak mellett nem fogysz, ki kéne vizsgáltatnod magad, cukor, pajzsmirigy (fogamzásgátló?), mert ezek mellett nem fogsz tudni lefogyni, ha esetleg gond van, bármit teszel.

Ha papírod van róla, hogy egészséges vagy, akkor viszont valamit nagyon rosszul csinálsz, változtatni kell.

2010. jún. 24. 23:17
 10/10 A kérdező kommentje:
Vállalom,hogy sok mindent nem csináltam jól és elhibáztam dolgokat.De biztosan kész vagyok megtenni,ami tőlem telik,hogy jobb legyen.:-) Voltam kivizsgálásokon,és valóban pont a fogamzásgátló maradt ki.Azzal kapcsolatban nem történt kivizsgálás,tavaly ősszel kezdtem el szedni,és most,hogy eszembe juttattad,akkor állt meg a fogyás.:-( Lehet, hogy ez felborította a hormonrendszerem ilyen szempontból is.Erre a vetületére nem gondoltam,csak egyéb komoly fizikai problémák miatt hagytam abba.
2010. jún. 24. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!