Koplalásnak csak azt nevezzük, ha a BMR alatt eszik az ember?
Én azt nevezem koplalásnak, ha túl nagy a kalóriadeficit s szerintem ez is a helyes. Hiszen ekkor kezd el a szervezet anyagcserét lassítani, izmot bontani, rosszabbul működni.
Amikor egy extrémsportoló 12000 kcalt igényel egy nap és 2000 kcalt eszik, az kemény koplalás, ami darálja az izmokat s nem egészséges, de a verseny idejére beleférhet.
Hiába van meg a BMR, ha egyszer iszonyatos energiahiány van, amit képtelen normálisan fedezni s őrülten bont izmot és zsírt és ami szembejön (biztos vannak mikromennyiségben egyebek is, fehérjénél tudom, hogy vannak más források, mint az étel és az izomzat, csak kevéske). Bámulatos a szervezet, megoldja, de azért ez nagy sokk neki.
Attól még egészségesebb a mozgás miatt koplalni, mint ténylegesen alig enni, legalább van esély a jobb tápanyagbevitelre... Csak mert kalória jóval több kell, a többi tápanyagigény nem ugrik meg ezzel arányosan.
Köszi.
És akkor nyugodtan írj még egy keveset róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!