Helyes az, ha az ember akkor all neki sportolni, ha elérte a célsúlyát?
Nem volt ra eröm es kedvem mikor elhizott voltam , 105 kiló voltam
Most hogy vagyok 79, kezdem erezni hogy akarom , képes lennék
Egyéni. Nálad szerintem teljesen jó. Nyilván most a kisebb súllyal könnyebben tudsz majd mozogni és az izületeknek is jobb.
De egyébként akkor ajánlott elkezdeni a mozgást, ha kezd lassulni az anyagcsere, ilyenkor a mozgással elégetett plusz energia lehetővé teszi, hogy ne kelljen irreálisan alacsonyra venni a kalóriát. Úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy az a legjobb, ha valaki rögtön a mozgással kezdi. De tényleg egyéni, függ a kiinduló helyzettől, a céltól.
Mozogni akkor jó elkezdeni, amikor az embernek végre eszébe jut. Kövéren is jó, kis felesleggel is, vékonyan is, jó alakkal is. Felesleges várni arra, hogy jöjjön vagy menjen zsír, csak időt vesztünk vele.
Én is inaktív szakaszomban fogytam, nem volt jó, de nem tudtam rávenni magam a szokásos sétáimra. Most már sokkal többféle mozgásom van, szerencsére. Nem bírtam volna sokáig úgy, világéletemben enervált a mozgáshiány.
Fogyáskor különösen előnyös a sport, több szempontból is. Izmok megtartása, kalóriakeret növelése, tartást is adhat... Nekem lelkileg sokkal jobb, ha rendesen mozgok. De én le se tudnék fogyni anélkül, képtelen vagyok olyan keveset enni és nem lerobbanni közben.
De mi a szarról beszéltek amúgy?
Én 2 hónapja kezdtem el egy életmódváltást, 120 kg-ról.
Kerékpározok, squasholok, konditerembe járok, úszok. Minden más csak kifogás.
Csak 100 kg alatt kezdjen el óvatosan "sétálgatni"??
Miféle bullshit ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!