Koliból hazaérve minfent felfalnék, mit csináljak hogy ne egyek össze mindent?
Önkontroll.
Nekem is sikerült ugyanazt ennem egy éven át, és kibírtam.
Ha nagyon elszánt vagy, tervezd meg, hogy milyen laktató, tápanyagdús ételt eszel, ne összevissza egyél mindent. Ha már félig jóllaktál, mehet más étel is, de tapasztalatból tudom, hogy ha csak úgy akármit dobálok be, az nem vezet jóra. Én pl. tojással indítanék, mert az a leglaktatóbb ételem. Sok zöldséggel, s lehetőleg előtte valami kellemes levessel :) Ez persze csak példa, nekem így jó.
A másik, hogy ne kiéhezve menj haza. Az mindenféle problémákat okoz.
Ne éhezz hétközben. Nem viszel otthonról ételt, nem veszel értelmes ételeket kiegészíteni a parányi menzaételt, amit eszel (a hús jó, de kalória is kell)? Nem kell hozzá sok pénz vagy idő, hogy kicsit felturbózd a hétközbeni bevitelt...
A lelki tényező is ott van, bizony az enni szerető ember szereti kihasználni a helyzetet, ha az viszonylag ritka. De tapasztalod te is, hogy legalábbis utána nem esik jól ez s nem is egészséges. Kis önkontroll nem ártana. S miért eszel nem összeillő ételt? Miért nem eszel levest (ha van és szereted), másodikat majd szolidan desszertet? Túl sokféle szimpatikus étel van? Akkor majd más étkezésre megeszed. Vagy mi a gond, mi nálad az összeevés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!