Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyás futással: Ez a heti...

Fogyás futással: Ez a heti edzés jó lehet?

Figyelt kérdés

Már csak pár kilótól szeretnék megszabadulni, kábé olyan 5 kg-tól. Eddig kábé 10-et sikerült leadnom, de most edzek fél maratonra, ami pár hét múlva lesz. Szóval egy ideje már leálltam a fogyókúrával.

Hétfőn sprintes intervallumos rövid edzést tartanék. 100, 200, 300, 400, 300, 200, 100 méter, közben vagy gyaloglás vagy teljesen megállás...nem tudom, 1-5 percig pihenő közötte, lehet azt is így piramis szerűen felépítve.

Kedden rövid kényelmes tempós futást tartanék, max 7km-ig.

Szerdán pihi.

Csütörtökön rövid, gyors fuáts, van egy bevált 3km-es köröm, amit 16 perc alatt futok, ha rákapcsolok.

Pénteken pihenő

Szombaton hosszú futás, kényelmes, lassú tempóban 15km-ig max.

Vasárnap pihenő.

Hallottam, hogy a sprintes futás jó a hason lévő zsír ellen. Hát nekem sajnos ott nagyon sok van. Nem tudom, hogy a 2 gyorsfutás elég lesz e, vagy még iktassak e be sprintes edzést.

Júniusban kezdtem futni, hihetetlen, de azonnal megszerettem, ha sikerül elérnem a kívánt testalakot, utána is szeretném folytatni a futást, hogy megtartsam az alakom, meg hobbiként, kikapcsolódásnak is jó.

2018. szept. 20. 12:12
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Elárulom, hogy én a 12 kilómtól erősítő edzéssel szabadultam meg és közben izmosodtam is.
2018. szept. 21. 14:50
 22/26 anonim ***** válasza:

Biztos én vagyok megzavarodva?

Nem azt mondtam, hogy a kardió minden szempontból jobb, beleértve az izomépítést...

Azt mondtam, hogy a kardióval _több_energiát_éget_el_ az ember, mint súlyok emelgetésével. És mivel izmot úgysem pakol magára az ember, jobban megéri kardiózni, és mikor a felesleget leadta, akkor irány tömegelni az edzőterembe.

2018. szept. 21. 15:52
 23/26 anonim ***** válasza:

Amúgy meg dobálózol, hogy mennyit fogytál így meg úgy.

Én kb 40 kilót fogytam (úgy 5 éve) kardióval (persze a diéta 80%a étrenden múlik...)

Azóta meg folyamatosan testépítő edzést folytatok...

2018. szept. 21. 15:58
 24/26 anonim ***** válasza:

Amúgy tök jó, hogy "elárultad" nekem...

Most szerinted egy anonim oldal random kommentelőjének személyes tapasztalata (amit igazolni nem tudok, hogy valóság-e, de persze lehet az) cáfolni fogja azt a sok ezer cikket, kutatást, ami szerint kalóriatöbblet kell az izmosodáshoz, meg a sok sok elit (és más) testépítő és erőember személyes tapasztalatait?

2018. szept. 21. 16:04
 25/26 anonim ***** válasza:

Mert akkor meg itt az én személyes tapasztalatom:

nemhogy kalória deficitben, még maintain mennyiséget evés közben, totál kezdőként sem ment fel rám egy gramm izom sem. Pedig a gyakorlatokat már az elejétől nagyjából szabályosan, megfelelő mennyiségű súlyokkal csináltam.

2018. szept. 21. 16:06
 26/26 A kérdező kommentje:

Gyerekek, ne veszekedjetek. Lehet, hogy a kettő között van az igazság, meg az is lehet, hogy egyénfüggő is.

Nem akarok én testépítő lenni, épphogy csak olyan feszes testet akarok, amennyit el lehetséges érnem. Szültem két gyereket, ott bizony van fölösleges bőr a hasamon. Már egy kicsit meg is látszik, hogy valószínű látszani fog. A mellemen sajnos még brutálisabban meglátszik, hogy fogytam belőle. Sajnos elég nagyok voltak még terhesség előtt is- na jó, nem görögdinnye méret, de nem igazán mondhattam el magamról, hogy lapos vagyok. Aztán persze terhességgel, és túlsúllyal még nagyobbak lettek és most meg látszik, hogy a töltőanyag megfogyatkozott belőle. Persze ez legfőképp csak meztelen vehető észre, egy jó melltartóval megoldható. Azért egy kicsit zavar, de majd belenyugszom.

A többi testrészemen úgy tűnik, hogy megúszom, és feszesre tudom húzni a bőrat.

Nem is igazán a kilók a lényegek, hanem a méretek, ívek. Vastagabb nem szeretnék lenni még akkor sem, ha az izmot jelentene.

Egyébként először életemben kezdek megelégedni az alakommal, sőt, tetszik...egyre jobban. Túl sokat nem faraghatok le úgy se, mert akkor az már nem tetszene a férjemnek...nekem se.

2018. szept. 21. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!