Annyi diétát kipróbáltam már, de mindre rosszul reagáltam. Már étrendet is vettem, az is rossz. Ami meg jó lenne, és hosszú távon tartható lenne, nem működik! Miért nem? Rosszul csinálok valamit?
166 cm, 87 kg lány vagyok. Leszenvedtem magamról 20 kg-t, de mivel ez szó szerint szenvedés volt, így egyszerűen nincs motivációm újrakezdeni, pedig van még feleslegem bőven...
150 g ch, 60 g zsír és 110g fehérjén voltam eddig. A szénhidrát alig laktat, zsírból szívesen ennék többet. Viszont ha mondjuk 75g zsírt eszem 120g szénhidráttal 100g fehérje mellett, ami így tökre tartható számomra hosszú távon is, akkor meg alig mozdul.... persze edzem is mellette.
Ragaszkodom ehhez a számolgatáshoz, mert ha vakon eszem saccolva a makrókat akkor végképp nagyobb a katasztrófa.
Ketogén diétában is gondolkodtam már.
Ha nem laktat a szénhidrát, miért eszel ilyen sokat? Nekem nulla fogyás volt, amíg nem mentem 80 gramm alá, mert éhes voltam és ettem, igaz, a zsír akkor még elég magasra szökött olykor-olykor, de általában csak 130-150 gramm volt és az már megfelelt. Nincs az az isten, hogy kevés zsírral ne adtam volna fel az első nap, elég drasztikus váltás volt ez így is. Úgyhogy ha téged a zsír laktat jobban, egyél úgy, mert a fehérjét már tényleg ne emeld, ez még talán épp belefér, én kicsit alacsonyabban igyekszem tartani, csak néha ennyi.
A ketogén diéta NAGYON messze van azoktól, amiket írtál. Nekem egy hónap <80 gramm után még nem ment, évek kellettek, míg problémamentesen rááltam (sokan szenvednek elszántan, én nem, élvezetesen fogyok vagy sehogy). Lehet, hogy neked könnyebb, de azért érdemes fokozatosabban csinálni. 80 gramm ch még elég laza, vígan ettem mindenfélét, jó, a glutén, krumpli és száraz hüvelyesek eleve tiltólistán voltak, de gabonát gyakran eszünk itthon, gyümölcsöt mindennap, zöldséget se keveset és mással is jön.
40 gramm alatt az ételeim nagy része kiesett a 80-hoz képest és teljesen mások jöttek be. Sokaknak pedig 20 gramm a határ... Az már nekem elképzelhetetlen (1-2 napra csináltam, amikor keveselltem a 40-et. segített).
Úgyhogy kétlem, hogy jó ötlet hirtelen ötödölni a ch-t, de persze kipróbálhatod röviden, ha tetszik. Lehet, hogy te nem szereted nagy mennyiségben a zöldséget, az sokat segít a ketóban. Nekem a zöldségételek kvázi elfelejtése volt a legnehezebb benne, de a legtöbb ketózónak nincs ilyen gondja feleakkora ch kerettel sem, mint ami nekem volt. A gyümölcs, gabona, krumpli, hüvelyes, cukrosabb zöldségek szinte teljes kizárása alap, bírnád ezek nélkül?
Tisztában vagyok a ketogén diéta fogalmával, a kérdésemben sem tűnik úgy hogy keverném, így tudom mivel jár (illetve azt is tudom, hogy PCOS alatt mit lehet enni.)
1 éve derült ki a PCOS és én októbertől májusig diétáztam és adtam le 22 kg-t. Nyárra abbahagytam, mert májusra már szenvedtem. A nyári kilengéseim miatt lehet az, hogy a ciklusom összezavarodott majd ismét megszűnt.
Jártam orvosnál, az étrendem is szakember szerint összeállított volt, de ugye 150g szénhidrát mellett is folyton éhes voltam, a szakember pedig óva intett a 120g vagy azalatti diétáktól. Nekem pedig nem működik amúgysem máshogy, de majd most megpróbálom a #4 válasz alapján.
Dietetikushoz az előzőhöz ezek alapján nem mennék vissza, magánban pedig annak is húzós az ára.
A pajzsmirigyem teljesen rendben, azt magánban intéztem és minden meg lett nézve.
Nem gondoltam, hogy nem tudod, mi a ketogén diéta, de ha nem tapasztaltad, akkor nem tudhatod, hogy mennyire leszel tőle rosszul. Úgyhogy tartom, amit írtam, az egy nagyon más világ és egészen más gyakorlatban csinálni, mint olvasni vagy gondolkodni róla. Persze lehet, hogy neked elhatározás kérdése, nem tudom.
Az orvosi részhez korábban sem szóltam hozzá, most se tudok, de te valószínűleg sejted, mit csinálsz, ha a dietetikus ellenében gondolkodsz (én se tartom szentírásnak, amit mondanak, ők és az orvosok sem elég nyitottak sokszor, általános dolog, hogy hivatalosan és egyénileg is van egy stílus, amitől való eltérést rossz szemmel nézik. ha megalapozottan rámutatnak a szervezeted problémáira s levezetik belőle, hogy nem élhetsz kevés szénhidráttal, az más, de ezt cukorbetegeknél és epehólyag nélküli embereknél sem tudják kimutatni. meglepődtem anno, hogy mennyi epehólyag nélküli ember van el ketogén diétán. pedig gondolom, nekik sem ajánlja az orvosuk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!