Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valójában hogy híznak el...

Valójában hogy híznak el durván az emberek?

Figyelt kérdés

Minden embernek megvan a maga kalóriaigénye, kinek kevesebb, kinek több egy adott súlyhoz.

DE: ha mondjuk X szeret enni, és minden nap 300 kalóriávaltöbbet eszik, mint ami a súlyához valóban jó lenne, akkor hízik. Tehát az ő ideális 55 kilójából lesz 65. Na de a 65-höz már valóban kell az a 300 plusz, hogy fenntartsa, ahhoz viszon, hogy hízzon, még több kell.

De miért eszik valaki még többet, ha eddig "csak" 300-zal evett többet?

Ha nem is volt optimális az eddigi sem (hiszen van 10 kg feleslege), de hogy lesz a kicsit többől még több és még több?

Mitől kíván még többet az, aki nem áll meg egy adott (még elfogadható) súlynál?

2018. szept. 12. 21:39
 1/9 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Tágul a gyomra, megszokja a szervezete, több kell, hogy ugyanazt az élvezetet elérje, vagy bűntudatból tovább eszik, unaloműzésképp eszik annyit, depresszióját próbálja enyhíteni vele meg még kitudja.
2018. szept. 12. 21:50
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Vagy a szervezete túl sok inzulint termel, amitől leesik a cukra, amitől újra ennie kell, megint megugrik az inzulinja, megint leesik a cukra, megint ennie kell...
2018. szept. 12. 21:51
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Minőségtelen ételeket fogyasztanak,nem jut hozzá a szervezet a megfelelő tápanyagokhoz,és követeli a szervezet, de csak cukrot és zsírt kap. Az elhízás minőségi éhezés
2018. szept. 12. 21:55
 4/9 anonim ***** válasza:

Ezen már én is gondolkodtam, de nem 65, hanem 165 vagy 265 kilónál...

A 300 kcal kevés, szerintem én anno duplaannyit ettem, mint kellett volna (nagy kalóriaplusszal is simán lehet éhezni, ha rossz az étrend, s ha valaki jóllakáson túl is eszik, mert még jólesik neki, na akkor főleg el tud szabadulni a pokol). Azóta életmódot váltottam, fogytam is sokat, de még mindig abnormálisan kevésnek tűnik a kalóriaigényem, az annyira semmi kis étel! Ma már elég a jóllakáshoz, de simán be tudok vágni jóval többet is.

Bizonyára meg is szokja a rengeteg evést a nagyon kövér. Plusz sokszor pocsék az étrendje, olyanokat eszik, amiből nagyon, nagyon könnyen meg tud enni 1000 kcalt egyszerre, márpedig az ember akár 2 óránként is ehet egy csomót. Nem akárki, persze, de láttam már adatokat kövérekről, sokan eszetlenül sokat esznek egész nap. 3-4 nagy étkezés, aztán tévézés, kis csoki (mondjuk 800 kcal), majd éjszaka még 2 étkezés... Bevinni sokat be lehet s a rossz étrend, esetleg kitágult gyomor (ebben nem hiszek, de végülis létezhet), megszokás, hedonizmus, kényszeresség össze tudja hozni, hogy nem tud nyugton ülni pár órán át evés nélkül.

Amit én nem értek, az az, hogy már sír, szenved, élete romokban, de a 12 darabos fánkot azért betolja, mielőtt belehal a feleslegébe. Ez már komoly pszichés állapot lehet, ez a fokú önsorsrontás. Tudom, hogy sokszor nehéz, de azért valami kis igyekezet, egészségtudatosság azért mégis.

2018. szept. 12. 22:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Sok étel, kevés mozgás!
2018. szept. 13. 04:32
 6/9 anonim ***** válasza:

Mert kezdettöl nem 300 kcal pluszt vesz magához, hanem inkább 800-1000 kcallal többet, és csak egyszerüen idö kell ahhoz, hogy kellö plusz kilót fel tudjon építeni a szervezet.

Ugyanis hiába ennél például te 2000 kcal helyett 3000-et, nem annyit hízol havonta, amennyi a többlet, mert nagy részét nem tudod raktározni, ahhoz idö kell.

A testvérem betegség miatt nagyon sovány volt, neki is elöírták a napi plusz 1000 kcalt, és egy év alatt sikerült összesen 12 kilót híznia, többet nem.

2018. szept. 13. 07:40
 7/9 anonim ***** válasza:

300 kcal val többet enni nem annyira nehéz. Előbb utóbb ehhez a töblethez meg hozzá is szokik a szervezet, és úgymond immunis lesz rá. Magyarul nem is érzi hogy annyival többet evett. Erre még rájön a súly gyarapodás, ami alapból több kalóriát igényel.

Amúgy hasonló dolgon gondolkoztam valamelyik nap én is. Azon hogy hogyan lesz valakiből alkoholista. Tudom nem ugyanaz a kettő, de ha belegondolok, egy ivós embernek is mindig több kell. Mert előbb utóbb nem hat a megszokott mennyiség. Gondolom így van ez az evéssel is. Ha valakinek a gyomra parancsol, az sajnos valószínű el hízik. Tényleg fontos lenne csak egy kicsit odafigyelni a tudatosabb táplálkozásra.

2018. szept. 13. 10:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Attól, hogy 10kg-ot hízik, még nem fog a kalóriaigénye is arányosan növekedni. A zsír fenntartásához alig kell energia; minél több a testzsírszázalék, annál kevésbé növekedik a testtömeggel együtt a kalóriaigény. A kalkulátorok átlagok alapján jósolnak, amihez átlagos testösszetételt vesznek alapul.
2018. szept. 13. 13:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Sokféle oka lehet. Pajzsmirigy-alulműködés, inzulinrezisztencia vagy cukorbetegség, műkaják, túlzott szénhidrátfogyasztás, mozgásszegény életmód, stressz, felborult életritmus (pl. 3 műszakos munka).

Vannak olyan emberek, akik ugyanannyi kalóriabevitel mellett is híznak, pl. nem megfelelő fogamzásgátló vagy más gyógyszer szedése miatt.

2018. szept. 14. 02:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!