Mennyit adhatok le tavaszig?
Sziasztok! ! Előző hét hétfőn elkezdtem egy edzést, ami ebből áll:
4 ütemű fekvőtámasz: 3 perc
Paprika jancsi: 3 perc
Alkaros támasz: 3 perc
Felülés: 3 perc
Derék emelés: 3 perc
És a perc számokat naponta emelem egynél. Pl tegnap 3 percet csináltam fekvőtámaszból és ma 4-et fogok, de a többiből 3-at. Minden nap citrom lével kevert vizet iszok. Az lenne a kérdésem, ezzel a módszerrel mennyit fogyhatok jövő év áprilisáig? 172 cm magas és 82 kiló vagyok, lány, és szertnék áprilisra 55 kiló lenni, ugyan is akkor lesz egy bál amin táncolni fogunk. Szeretnék minimum 22 kilót ledobni. Szerintetek összejöhet? Válaszokat előre is köszönöm:) (amúgy hetedikes vagyok)
Biztos menni fog le, de ez nem valami hasznos, jó terv. Egyoldalú edzés, fele gyakorlatot nem is ismerem. Étkezés nem mindegy. Citromos víz minden nap fél éven át biztos kikesziti a gyomrod.
Viszont megfelelő etkezessel és kardio mozgással (erősítő is, de a kardio az elsődleges zsiregeto) a 22 kg le mehet fél év alatt, de 15-nek minimum le kell mennie.
Kizártnak tartom, hogy 3 percen keresztül intenzíven tudnád végezni ezeket a gyakorlatokat, én 45 másodperc alatt kikerülök, pedig nagyon fit vagyok. 3 pedig max nagyon könnyed tempóban lehet ezeket csinálni, ami nem túl hasznos.
Inkább csinálj mindegyikből 10-20 ismétlést, aztán válts a következő gyakorlatra. Csináld 7 percig folyamatosan, majd néhány perc pihenő. Aztán előről.
Mivel folyamatosan cserélgeted a gyakorlatokat, az izmok tudnak egy kicsit pihenni, ezért így lehet 7 percen keresztül csinálni őket nagy intenzitással. Ez az úgynevezett circuit training, jó hatássa van az erőnlétre, izomfeljesztésre, és fogyásra. De csak ha megfelelő intenzitással csinálnod. Enélkül nem ér sokat.
Ami még többet számít, hogy mikor és hogyan eszel. Arról sokat nem mondtál, úgyhogy így lehetetlen megmondani, mennyit fogsz fogyni.
Készülj fel rá, hogy az utolsó 5 kiló sokkal nehezebb lesz, mint az első 10.
Ez étkezés megváltoztatása nélkül nem fog fogyást eredményezni.
Citromos víz vízhajtó, némileg fogzománc-károsító, de fogyásban nincs szerepe.
Négyütemű nem túl egészséges, káros a vállaknak a folyamatos becsapódások tompítása.
Fogalmam sincs, mi az a Paprika Jancsi, erről nyilatkozni így nem tudok.
Alkartámaszt megfelelően kivitelezve tuti nem tarod kis három percig, de amúgy sem az idő fontos a gyakorlatoknál, hanem a megfelelő kivitelezés.
Felülés káros a gerincnek, hasprés egészségesebb és hasznosabb is, persze a fogyásban nincs szerepe, mert nem éget olyan sok kalóriát.
Derékemelésen ugye nem azt a baromságot érted, amikor az egész alsótestedet megemeled háton fekvésben? Az a legnagyobb gerincgyilkos.
A citrom akkor is sok lesz szerintem és annyi hatása van csak, hogy nem leszel annyira éhes tőle. Ami sok esetben nem jó, a legtöbb ember alapbol keveset eszik, ez belasitja az anyagcserét.
Ezenkívül mit foglal magában nálad a rendes étkezés?
Kardio például a futás, biciklizés, tapossas, lepcsozes, az intenzívebb mozgások.
Rendes étkezés alatt azt értem hogy mivel suliba eszem, és általában ilyen zöldség leves, krumpli fözelék meg hasonlók vannak. Reggelizni 2 szelet pirítóst szoktam, paprikával/paradicsommal/uborkával, ez változó. Az ebéd ugye sulis, vacsorázni nem szoktam, de amikor igen joghurtot eszek. A paprika jancsi (suliban nekünk ilyen néven tanították) az amikor terpeszbe ugrasz és ezzel párhuzamosan felemeled a kezed. Pár kérdés:
Ezekkel a gyakorlatokkal akkor hagyjak fel?
Mit csináljak helyettük? Futásból hány percet kell/érdemes? A citromos vizet is hagyjam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!