Van itt valaki (rajtam kívül), aki cukor, fehér liszt, zsír, stb kizárása NÉLKÜL fogyókúrázik?
Miért ezt az utat választottátok, mióta csináljátok? Mennyit fogytatok eddig? Számoltok kalóriákat? Bármilyen részlet, tapasztalat érdekel.
Ellenvéleményeket is szívesen fogadok, akár negatív tapasztalatokat is :)
Nyilván lehet, de én a szűk értelemben vett cukrot zártam ki először, egészségtudatosságból. Fogyni lehetne azzal is, persze. A zsír kizárása kegyetlenül egészségtelen, én amúgyis csak sok zsírral tudok fogyni (illetve inkább kevés, mert 100 gramm igazán minimális, de azért nem a kötelező minimum). A gabonánál nekem fogyás szempontjából tökmindegy, hogy fehér liszt, zab vagy mi (bár zabbal könnyebb, mivel azt nem használom, csak nyomokban, nem szeretem).
Bármivel fogytam már, nem azon múlik. Ha eleget mozgok, ehetek 12 krumplis pogácsát is ebédre (bár azt pont tk lisztből sütöm, mert elbírja. kenyérbe már fehér is kell nekem bőven. ha már szénhidrátbomba, akkor már régen rossz, nem sok vizet zavar, hogy tk vagy sem, bár ha mindegy, akkor a tk-t választom. ha nem, akkor a finomabbat).
Kis kalóriás diéta nehezen jóllakó embernél, az a kihívás, ott kell ügyelni dolgokra, de kizárni semmit sem muszáj, ha nem akarjuk és mindenkinek más a laktató étrend. Akit a fehér kenyér jól laktat, annak simán lehet diétás, csak ne vegye el a helyet a többitől.
Nekem a sok zsír mellé sosem fért be sok kenyér, keveset pedig nem tudok enni, én ezért hanyagolom, de azért nem állandóan. Egy családtagom viszont mindig úgy fogyott, hogy megtartotta a szokásos étrendjét, mindössze kihagyott egy étkezést, hatékony volt, akkor is, amikor félig kenyéren, félig édességeken élt s még evett cukrot.
Nincs ebben semmi különös, nem kell mindenfélét kizárni, ha nem akarjuk.
Tulajdonképpen egyiket se tudom 100% megkerülni. Zsír van a húsban, amit eszek, a cukrot viszont tudtam csökkenteni(tea, kávé cukor nélkül) de az alkalmankénti édességekről nem mondtam le, illetve 2-3 hetetne egyszer eszek fehér kenyeret is.
Szóval nem zártam ki 100% egyiket se, de minimalizáltam, főleg a cukrot és a fehér lisztet.
Amúgy kalóriát számolok, most már súlytartásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!