Szerintetek a cukor (finomítatlan nádcukor) vagy a fehér liszt az ártalmasabb?
Figyelt kérdés
2015. júl. 10. 06:18
1/7 anonim válasza:
HA mértékkel fogyasztod, akkor egyik sem.
3/7 anonim válasza:
Egyik sem ártalmas. De a nádcukornak semmi köze a cukornádhoz, azt kukoricacsutkából gyártják bonyolult vegyi eljárással. Emiatt szerintem ártalmasabb, mint a répacukor.
4/7 anonim válasza:
A nyírfacukrot gyártják kukoricarostból.
A nádcukor és a répacukor pedig pontosan ugyanaz az anyag, szacharóz. Ezek a finomítatlan, részben finomított, barna- és hasonló cukrok mind 90 százalék feletti szacharózt tartalmaznak. Ízlés kérdése, ki melyiket szereti, amúgy gyakorlatilag teljesen mindegy. Sokat egyébként úgy állítanak elő, hogy a finomított kristálycukorhoz keverik vissza azt a pár százalék melaszt (ha ilyen, annak sincs egyébként semmi jelentősége :) ).
5/7 anonim válasza:
Biztos, ami biztos, egyiket sem eszem, szükségem nincs rá.
6/7 anonim válasza:
nem tudom mi szüksége van a szervezetnek ilyen szemétre
7/7 anonim válasza:
azért jó hogy egyikőtök sem olvassa el a kérdést. Nádcukor vs fehér LISZT!!!!!!! Ugyan nem tudom a kettő hogy függ össze, de lehet a kérdező írta el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!