Heti 5 nap (esetleg 4 nap) 5 km-es futás nagyon megterhelő a bőrnek?
Nem vagyok túlsúlyos, 58 kg vagyok 160 cm-hez, viszont félek, hogy ha heti 5 napot edzek (40 perc futás + 20 perc egyéb kardio) akkor a bőröm nem fogja bírni (striák), vagy alaptalan a félelmem?
2,5 hónapja kezdtem el újra futni 1 év kihagyás után baleset miatt, nyár eleje óta fogytam 3 kg-ot megfelelő táplálkozással, sok vízzel, legalább 2 naponta történő mozgással, már eléggé kellett az életmódváltás.
Persze egyik célom a fogyás, de elsősorban azért futok, mert szeretem és nagyon jó stresszlevezető számomra, csak azt nem akarom, hogy a bőrömnek illetve az izületeknek ártson.
4 napot gondoltam mozgással, 3 napot pihenővel, és csak edzőteremben, nem futok a szabadban.
Ha 1, max 2 hónap után váltok 5 napra, az annyira nem megterhelő, nem? Mindenképp az a végső célom, hogy a heti 5 meglegyen, de nem akarom siettetni, mert hosszú távra döntöttem az életmódváltás mellett.
Az izmaim biztos, hogy nem dagadnának ki, mert a magasságomhoz képest még mindig van rajtam +5kg felesleg. :D
Egyébként igen, szeretnék életem végéig rendszeresen sportolni. Ha a munka miatt néha nem is jönne majd össze, akkor is rendszeresen akarok mozogni, ahogy belefér az időmbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!