Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Heti 5 nap (esetleg 4 nap) 5...

Heti 5 nap (esetleg 4 nap) 5 km-es futás nagyon megterhelő a bőrnek?

Figyelt kérdés

Nem vagyok túlsúlyos, 58 kg vagyok 160 cm-hez, viszont félek, hogy ha heti 5 napot edzek (40 perc futás + 20 perc egyéb kardio) akkor a bőröm nem fogja bírni (striák), vagy alaptalan a félelmem?

2,5 hónapja kezdtem el újra futni 1 év kihagyás után baleset miatt, nyár eleje óta fogytam 3 kg-ot megfelelő táplálkozással, sok vízzel, legalább 2 naponta történő mozgással, már eléggé kellett az életmódváltás.

Persze egyik célom a fogyás, de elsősorban azért futok, mert szeretem és nagyon jó stresszlevezető számomra, csak azt nem akarom, hogy a bőrömnek illetve az izületeknek ártson.

2018. szept. 6. 11:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Striák akkor alakulnak ki, hogy hirtelen hízás / növekedés van, tehát fogyástól biztos nem fognak kijönni.
2018. szept. 6. 12:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A bőrödnek nem árt. De az izületeknek a napi rendszerességű hosszabb távú futás nem jó. Főleg, ha betonon futsz. Akkor borítékolható.
2018. szept. 6. 12:28
 3/5 A kérdező kommentje:

4 napot gondoltam mozgással, 3 napot pihenővel, és csak edzőteremben, nem futok a szabadban.

Ha 1, max 2 hónap után váltok 5 napra, az annyira nem megterhelő, nem? Mindenképp az a végső célom, hogy a heti 5 meglegyen, de nem akarom siettetni, mert hosszú távra döntöttem az életmódváltás mellett.

2018. szept. 6. 13:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem valószínű, hogy a futástól hirtelen annyira kidagadnak az izmaid, hogy ne bírná a bőröd, úgyhogy lehet nyugodtan. Viszont én ennyi futást akkor vállalnék csak, ha tudnám, hogy évek múltán is fogom csinálni. Biztos, hogy 8 év múlva is napi 5 napot akarsz ezzel foglalkozni?
2018. szept. 6. 14:09
 5/5 A kérdező kommentje:

Az izmaim biztos, hogy nem dagadnának ki, mert a magasságomhoz képest még mindig van rajtam +5kg felesleg. :D

Egyébként igen, szeretnék életem végéig rendszeresen sportolni. Ha a munka miatt néha nem is jönne majd össze, akkor is rendszeresen akarok mozogni, ahogy belefér az időmbe.

2018. szept. 6. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!