Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » El lehet szokni a (hozzá...

El lehet szokni a (hozzá adott) cukortól? - évek óta minimálisra csökkentettem.

Figyelt kérdés
Az elmúlt fél-egy évben azt figyeltem meg, hogy ha sütit, vagy akár bolti, akár otthon készített hagyományos, cukorban bővelkedő édességet eszem, 1-2 órán belül nagyon elkezd fájni a hasam.
2018. júl. 25. 09:14
 1/3 anonim ***** válasza:
A hasfájásra nem tudok magyarázatot adni hirtelen, de elszokni persze lehet tőle. Ha mindent kevesebb cukorral vagy cukor nélkül eszel, akkor előbb-utóbb a kevéssé cukrozott ételeket is kellemesen édesnek fogod érezni. Ez tudományosan is bizonyított.
2018. júl. 25. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

El lehet szokni, igen. Én is ezt tapasztaltam, illetve nekem azért nem nagyon fáj tőle a hasam, ahhoz kell vagy 20-30 szelet cukros süti... :D De már sokkal kevesebb is érezhetően rontja a közérzetemet és a fokozódó mennyiség egyre erősebb cukormérgezést okoz nekem, amit valóban főleg a gyomor és has tájékán érzek. Nem poén.


Ha szénhidrátosabban, cukrosabban (ha nem is hozzáadott cukrot értve ezalatt) kezdek enni, akkor megnő a toleranciám, de sosem lesz olyan, mint régen, amikor még nagyon cukrosan ettem. Ami nekem nagyon jól megfelel, nem akarok visszatérni arra a táplálkozásra, jó, hogy van egy plusz visszatartó erő.


Sütinél még gondot okozhat a többi hozzávaló. A kilengéseimkor a cukorral jön glutén (ami mondjuk nekem nem számít, úgy tapasztaltam) és laktóz is. A laktóztól főleg könnyű elszokni, én még egész tolerálom, de jobb nélküle. A liszt pedig szénhidrátbomba, akárcsak a cukor. Ha te bőven eszel gabonát normálisan, ez neked kevésbé számít, de ha valaki erősebben szénhidrátszegényen eszik, annak már eleve a süti lisztje is okozhat gondot. Nem árt a fokozatosság, ha nem akarsz hasfájást, görcsöket, egyéb rosszullétet.

2018. júl. 25. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.


Általában mellőzöm a hozzá adott cukrot, és nekem elég édes is, ami másnak nem, ezt tapasztaltam.


Erre az egyéb szénhidrátdologra nem gondoltam. Kifejezetten kevés gabonát eszem, akkor ez is közrejátszhat.


Miért működünk így, hogy elszokunk tőle?

2018. júl. 26. 10:16

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!