El lehet szokni a (hozzá adott) cukortól? - évek óta minimálisra csökkentettem.
El lehet szokni, igen. Én is ezt tapasztaltam, illetve nekem azért nem nagyon fáj tőle a hasam, ahhoz kell vagy 20-30 szelet cukros süti... :D De már sokkal kevesebb is érezhetően rontja a közérzetemet és a fokozódó mennyiség egyre erősebb cukormérgezést okoz nekem, amit valóban főleg a gyomor és has tájékán érzek. Nem poén.
Ha szénhidrátosabban, cukrosabban (ha nem is hozzáadott cukrot értve ezalatt) kezdek enni, akkor megnő a toleranciám, de sosem lesz olyan, mint régen, amikor még nagyon cukrosan ettem. Ami nekem nagyon jól megfelel, nem akarok visszatérni arra a táplálkozásra, jó, hogy van egy plusz visszatartó erő.
Sütinél még gondot okozhat a többi hozzávaló. A kilengéseimkor a cukorral jön glutén (ami mondjuk nekem nem számít, úgy tapasztaltam) és laktóz is. A laktóztól főleg könnyű elszokni, én még egész tolerálom, de jobb nélküle. A liszt pedig szénhidrátbomba, akárcsak a cukor. Ha te bőven eszel gabonát normálisan, ez neked kevésbé számít, de ha valaki erősebben szénhidrátszegényen eszik, annak már eleve a süti lisztje is okozhat gondot. Nem árt a fokozatosság, ha nem akarsz hasfájást, görcsöket, egyéb rosszullétet.
Köszi a válaszokat.
Általában mellőzöm a hozzá adott cukrot, és nekem elég édes is, ami másnak nem, ezt tapasztaltam.
Erre az egyéb szénhidrátdologra nem gondoltam. Kifejezetten kevés gabonát eszem, akkor ez is közrejátszhat.
Miért működünk így, hogy elszokunk tőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!