Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy valaki két...

Miért van az, hogy valaki két pofára tömi magába a szemét kaját, és mégsem hízik? Más meg erejét megfeszítve küzd, életmódot vált, minimálisra csökkenti a szemét kaják mennyiségét, és a kilók kínkeservesen csúsznak csak le róla?

Figyelt kérdés
A cigi az oka? Mert sok osztálytársam, ismerősöm, akik cigiznek, akár napi fél dobozzal is elfüstölnek, olyan vékonyak, mint a kisujjam.
2013. aug. 10. 11:25
 1/7 anonim válasza:

Genetika.

Plusz nem számít annyira a kaja típusa, mint ahogy azt beállítják.

És igen, a cigi fogyaszt, de nagyrészt azért, mert addig se eszik az ember.

2013. aug. 10. 11:57
 2/7 Gugu Gabor válasza:
Inkább a genetika, ha a szervezeted és az anyagcseréd úgy működik akkor nem fogsz hízni, ha pedig nem akkor jön szenvedés és a kalóriák számolgatása.
2013. aug. 10. 11:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Én sem hízok a "szemét kajától", de mivel nemigen tartalmaz tápanyagot, az én szervezetem is megsínyli (narancsbőr, rossz közérzet, puffadás, stb.), úgyhogy akár vékony vagy, akár kövér, megéri normálisan étkezni, nem csak a külsőd miatt. Cigi meg ugyanúgy ártalmas mind a külsőre, mind az egészségre, bár én nem egy kövér cigist ismerek. De mivel osztálytársakat írtál, gondolom elég fiatal vagy, hidd el, később is kijöhet még az osztálytársaidon is a hajlam, ha hízékonyak, én több osztálytársamon is eléggé meglepődtem az 5 éves érettségi találkozón.
2013. aug. 10. 12:07
 4/7 anonim ***** válasza:
60%

Nemrég megnéztem egy dokumentumfilmet, melynek témája az volt, hogy kiderítsék, miért vannak emberek, akik sokat esznek, mégis vékonyak és ennek mi az oka. Kb. 20 vékony ember vett részt a kísérletben, magukról mind azt vallották, hogy sokat esznek, mégsem híznak és az összes barátjuk irigyli őket.

Ezt a 20 embert arra kérték, hogy 2 hónapig legalább a dupláját egyék annak, mint amire a testüknek szükségük lenne, nők esetében 4000 kcal, férfiak esetében 5000 kcal, erről vezessenek naplót és videóbejegyzéseket is minden étkezésről, hogy ne tudják elcsalni.

A 2 hónap végére MINDEGYIKÜK felszedett legalább 10 kilót!!!! Egyikük sem maradt vékony, mint ahogy arra vártak volna.

A teszt időszak után interjúkat készítettek az alanyokkal, hogy mondják el, mit tapasztaltak a 2 hónap alatt, és mindannyiuknak nehezére esett sokat enni. Sokszor nem voltak éhesek, mégis enniük kellett, hogy tartsák a napi kalóriamennyiséget. Ebből azt következtették, hogy a vékony emberek, akik sokat esznek, mégsem híznak, nem is esznek olyan sokat: egyszerűen csak kevesebb ételtől is jóllakottnak érzik magukat, és ez mások szemében (meg igazából a sajátjukban is) úgy jön le, hogy bezzeg ők annyit esznek, amennyit akarnak, mégsem híznak. Csak hát alapból nem tudnak túl sokat enni.

A genetika itt jön: hamarabb érkezik náluk a jóllakottság érzése, és nem ott, hogy annyit esznek, mint egy disznó, mégsem híznak. Az energia sosem vész el, csak átalakul :)

2013. aug. 10. 12:35
 5/7 Gugu Gabor válasza:

Nekem személyes tapasztalatom, egy nagyon jó barátom: reggelire 5-6-7 tojás rántotta bele zöldség kolbász, ebédre vacsorára is hasonló "kis" adagokat eszik.

Személy szerint kb a felét eszem meg annak amit ő, mégis ő a vékonyabb... akkor hogy is van ez?

Láttam, nem is egyszer, szóval személyes tapasztalat nem hallottam vagy mesélték stb.

2013. aug. 10. 14:51
 6/7 anonim ***** válasza:

4/5 77%os írta jól..én már évek óta figyelgetem a kövér/vékonyak evési szokásait és valóban nem esznek sokat..vagy lehet te úgy látod a suliban megeszik 2 hamburgert de azt nem tudhatod,hogy este mit eszik ehet nincs ideje..

sőt olyat is tudok,akik ilyen kirándulásokon 2 pofára tömnek mindent mert otthon nincs chips meg csoki cukros üdítő...

2013. aug. 10. 16:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Azt is fontos megjegyezni, hogy fiatalokról van szó, 20 év fölött jelentősen megváltozik az ember, azok, akik most nem kövérek a szemét kajától, később simán elhízhatnak.
2013. aug. 10. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!