Miért van az, hogy valaki két pofára tömi magába a szemét kaját, és mégsem hízik? Más meg erejét megfeszítve küzd, életmódot vált, minimálisra csökkenti a szemét kaják mennyiségét, és a kilók kínkeservesen csúsznak csak le róla?
Genetika.
Plusz nem számít annyira a kaja típusa, mint ahogy azt beállítják.
És igen, a cigi fogyaszt, de nagyrészt azért, mert addig se eszik az ember.
Nemrég megnéztem egy dokumentumfilmet, melynek témája az volt, hogy kiderítsék, miért vannak emberek, akik sokat esznek, mégis vékonyak és ennek mi az oka. Kb. 20 vékony ember vett részt a kísérletben, magukról mind azt vallották, hogy sokat esznek, mégsem híznak és az összes barátjuk irigyli őket.
Ezt a 20 embert arra kérték, hogy 2 hónapig legalább a dupláját egyék annak, mint amire a testüknek szükségük lenne, nők esetében 4000 kcal, férfiak esetében 5000 kcal, erről vezessenek naplót és videóbejegyzéseket is minden étkezésről, hogy ne tudják elcsalni.
A 2 hónap végére MINDEGYIKÜK felszedett legalább 10 kilót!!!! Egyikük sem maradt vékony, mint ahogy arra vártak volna.
A teszt időszak után interjúkat készítettek az alanyokkal, hogy mondják el, mit tapasztaltak a 2 hónap alatt, és mindannyiuknak nehezére esett sokat enni. Sokszor nem voltak éhesek, mégis enniük kellett, hogy tartsák a napi kalóriamennyiséget. Ebből azt következtették, hogy a vékony emberek, akik sokat esznek, mégsem híznak, nem is esznek olyan sokat: egyszerűen csak kevesebb ételtől is jóllakottnak érzik magukat, és ez mások szemében (meg igazából a sajátjukban is) úgy jön le, hogy bezzeg ők annyit esznek, amennyit akarnak, mégsem híznak. Csak hát alapból nem tudnak túl sokat enni.
A genetika itt jön: hamarabb érkezik náluk a jóllakottság érzése, és nem ott, hogy annyit esznek, mint egy disznó, mégsem híznak. Az energia sosem vész el, csak átalakul :)
Nekem személyes tapasztalatom, egy nagyon jó barátom: reggelire 5-6-7 tojás rántotta bele zöldség kolbász, ebédre vacsorára is hasonló "kis" adagokat eszik.
Személy szerint kb a felét eszem meg annak amit ő, mégis ő a vékonyabb... akkor hogy is van ez?
Láttam, nem is egyszer, szóval személyes tapasztalat nem hallottam vagy mesélték stb.
4/5 77%os írta jól..én már évek óta figyelgetem a kövér/vékonyak evési szokásait és valóban nem esznek sokat..vagy lehet te úgy látod a suliban megeszik 2 hamburgert de azt nem tudhatod,hogy este mit eszik ehet nincs ideje..
sőt olyat is tudok,akik ilyen kirándulásokon 2 pofára tömnek mindent mert otthon nincs chips meg csoki cukros üdítő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!