Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kalóriabázisban valaki jártas?

Kalóriabázisban valaki jártas?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 160cm,51 kg-s nő vagyok. Szeretnék 47kg lenni. Még szoptatok. Elkezdtem használni a kalóriabázist(nemcsak a fogyás miatt hanem ch számolás miatt, mivel cukros vagyok) Napi 1779kcl-t írt az alapjáratra. A kívánt eredményhez napi 847kcl-t engedné enni. Most biztosan én vagyok a nagyon hülye, de most tényleg ennyi a napi max? Vagy ezt a 847kcl-t az 1779-en felül kell enni? Ugye azt mondják nem kéne napi 1000-1200kcl alá menni. Így meg... Na akkor hogy is kellene ezt csinálni?

2018. júl. 2. 12:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet datumot adtal meg, hogy 1 honap mulva akarsz ennyi lenni... heti fogyast vagy kaloriakeretet adj meg te magad (pl 1700. Ha meg szoptatsz, szerintem ne menj kaloriadeficitbe nagyon...)

Es akkor kiirja, hogy kb mikorra ered el.

1200 ala ne menj. Ilyen kis sulybol amugy is nehez fogyni, inkabb edz, osszkepre jatsz ne kilora.

2018. júl. 2. 12:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Valamit rosszul adtál meg, és ezért jött ki ilyen irreális eredmény.

A korodat nem adtad meg, és 28 évvel számoltam.

Ha heti fél kg-ot adsz be, akkor 1248 kcalt javasol. Valószínüleg heti 1 kg-ot terveztél be, ami rengeteg, mivel nem túl sok plusz van rajtad (48-61 kg a magasságodhoz a normál súly), és ezért jött ki ilyen alacsony érték.

Semmi esetre se akarj heti fél kg-nál többet fogyni, mert az eleve megterheli a szervezetedet, másrészt meg emiat jön ki ilyen alacsony kcal-érték.

2018. júl. 2. 13:14
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Heti 1kg-s fogyás állítottam be. Akkor most mennyi kcl-t kellene ennem kB, hogy fogyjak?
2018. júl. 2. 13:15
 4/6 anonim ***** válasza:

A ma 13:14-es vagyok, ahogy írtam az elözö válaszomban, heti fél kg-hoz 1248 kcalt javasol az oldal.

Nem tudom, mennyire vagy aktív fizikailag, de ha többet mozogsz, akkor többet is ehetsz, és még mindig fogysz, emellett a megfelelö mozgás azt is eredményezi, hogy nemcsak vékony, hanem formás is leszel.

De a te esetedben érzésem szerint az 50 kg körüli súly egészségesebb lenne, megfelelö sport mellett, amikor némi izom kerülne rád, mert akkor az alakod szebb lenne. Ugyanis sok esetben nem a kiló számít, hanem az izom-zsír aránya, illetve a körméretek.

Ha többb izom van rajtad, akkor adott esetben nagyobb súllyal is vékonyabb vagy, mint 5 kg-mal kevesebben izom nélkül.

Ha gondolod, írhatsz privát is, szivesen segítek.

2018. júl. 2. 13:41
 5/6 anonim ***** válasza:

'87-es születésű vagy, eltaláltam? :)

Áltagos aktivitással valóban 1779 kcal a napi szükségleted, a tényleges alap (a BMR) 1293, amennyi akkor is kell, ha egyáltalán nem mozogsz. Ez utóbbi alá nem szabad menni, ezt állítsd be fix napi keretnek. Szerintem ez a módszer jobb, mint beállítani, hogy x ideig ennyit akarsz fogyni, mert sajnos a kalóriabázis rendszerében nincs korlátozás, ezért számol ki ilyen vad adatokat, mint ami neked is kijött.

Fix keretet a jobb oldalon, a napi kalóriakeretnél tudsz megadni, a kis fogaskerékre kattintva "céltól független fix kalóriakeret" néven.

2018. júl. 2. 15:12
 6/6 anonim ***** válasza:
0%

Heti 1 kiló fogyáshoz nekem is ilyen 940 kcalt enged meg. Amúgy alatta oda is írja, hogy túl kevés a keret és mik ennek a veszélyei.

Csináld ezt: 850 az alap értéked, de ennél többet kell enned kb. 1200 kcalt. A nap folyamán pedig lemozgod a többletet 200-400 kcal. Nálam ez lépegető gépen 30-60 perc. Lehet nem fog minden héten egy kiló lemenni, de a fogyás az fogyás és így egészséges keretek közt is van.

2018. júl. 2. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!