Ehetek csirkemájat diéta alatt?
Persze, bár én mindenképpen zsírban sütném, sokkal finomabb lesz, nem? Kalória úgyis kell, ami sokunknak inkább legyen zsír, mint szénhidrát. De persze te ismered magadat és a diétádat, teljesen OK, hogy valakinek kicsi a zsírkerete, mert neki az a jó és az másra kell.
A helyes válasz igazából az, hogy diétafüggő. Én nem eszem húst, fogyáskor főleg nem, úgyhogy nekem nem férne, de az összetétele egészen jó, főleg zsírban sütve (hajlamos vagyok túltolni a fehérjét és nincs nagy szénhidrátkeretem, így kell a zsír).
A legtöbb embert laktatja az ilyesmi, emiatt is diétásnak nevezhető a máj, amennyiben a makróidba belefér.
Na ja, van más hús is, már a csirkecomb is olcsóbb, mint pont a száraz mell, amit meg nem ennék, de annyi más fehérjeforrás van, nagy szegénység esetén én több hüvelyest ennék, főleg sárgaborsót, ami roppant olcsó (s főleg zöldsborsót, amit szeretek, míg a sárgaborsót nem annyira, de befűszerezve azért jó :)). Annál még a zsíron sem kell aggódni, mert az nem kifejezetten kell hozzá. Persze vannak zsírdús, szénhidrátszegény opciók is, sőt a tojásfehérje mindkettőben szegény. Hal is van olcsóbban...
De olykor máj, az hasznos lehet. Nem muszáj egyféle fehérjeforrásra alapozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!