Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogyok? 1200 kcal,...

Miért nem fogyok? 1200 kcal, sport (Pajzsmirigy)

Figyelt kérdés

Több mint 2 hónapja fogyókúrázóm. Pajzsmirigy alulmukodesem van, valószínűleg ezért híztam meg mert az életmódom nem valtozott megis hirtelen híztam (foleg mellre ami nagyon zavar). Már kezelve van szedek gyógyszer es elkezdtem fogyokurazni. Az elején le is ment 3 kiló ami azóta vissza is jott. Es azóta néha lemegy egy kiló ami vissza is jön mindig ugy hogy teljesen ugyanazt a fogyókúrás tartom végig vezetem az evést mindent.

1200 kcal eszek ami a heten kb 2-3x fecsúszik 1500 kcal-ra. Heti 4-5x sportolók (kis sullyok, kardio, torna) 45 percet es mindennap megvan ezen kivul a 10 000 lépés.

Nem ertem miert nem fogyok mégse.

160cm 59 kg vagyok

Bocs ha hibas telefonról írtam!

2018. jún. 5. 20:53
1 2
 1/12 anonim válasza:

Szia! Anyu is pajzsmirigyes.

Neki mondta az orvos, hogy valamennyit fogy(hat), de nem sokat. Sok mindent befolyásol.Csak annyit tehet ilyenkor az ember, hogy tartja a kalóriát, ill. az aktuális testsúlyt.

2018. jún. 5. 22:16
 2/12 anonim ***** válasza:
31%
Hát, ezt én nem értem. Ha az ember szedi a megfelelő mennyiségű pajzsmirigyhormon-pótló gyógyszert, az pont ugyanolyan, mintha ő maga állítaná elő. 1200 kalória és sport mellett fogynod kell, mert az alapanyagcsere is több ennél.
2018. jún. 5. 22:27
 3/12 anonim válasza:
Nálam ugyanez a helyzet csak én nem edzek, csak sétálok napi 1 órát
2018. jún. 5. 23:00
 4/12 anonim ***** válasza:
Attól függ mit eszel. Mert ha 80%-a szénhidrát a kajádnak, akkor megette a fene.
2018. jún. 5. 23:04
 5/12 A kérdező kommentje:

Annyira szerintem nem eszem rosszul bár álltalában ugyanazt, saláta, zöldség, barna rízs valamilyen csirkehús, levesek, görög joghurt, néha gyümölcs, néha érdesburgonya, szintén néha rozs kenyér sonka, sajt. Ebből szokott összejönni a napi 1200-1500 kcal.

Egyszerűen már nem értem mit csináljak másképp nagyon elkeserítő, hogy hiába erölködöm.

2018. jún. 5. 23:08
 6/12 A kérdező kommentje:
Mielött elkezdtem konkrétan fogyokúrázni azelött is figyeltem a kajára olyan 1600 kcal-t ettem de nem sportoltam. Lehet, hogy hozzászokott a szerveztem? Egyszerűen már nem tudok mit kitalálni? Sportoljak többet? így is kevés az energiám. Valamit akkor sz@rul csinálok csak.
2018. jún. 5. 23:13
 7/12 A kérdező kommentje:
(ja halat még sokszor eszem)
2018. jún. 5. 23:17
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem biztos, hogy jól van beállítva a gyógyszered. A pm alulműködést nem lehet 2 hónap alatt helyreállítani. Nekem már 5 éve állítgatják a gyógyszereim és kb. mostanra értem el a helyes dózisokat.

Egyáltalán nem biztos, hogy neked elég a t4-et pótolni, lehet hogy szükséged lenne t4-re is.

Nagyon bonyolult és mindennel összefüggő az ember hormonrendszere.

Az sem kizárt, hogy IR-ed is van, ez sokszor együttjár a pm alulműködéssel, ehhez megint kellhet gyógyszer és megfelelően beállított, szigorú diéta és sport.

Amúgy nem tartanám vészesnek ezt az 59 kilót...úgy beszélsz a súlyodról, mintha lenne rajtad 10-15 kg plusz.

2018. jún. 6. 08:40
 9/12 anonim ***** válasza:

Rosszul írtam: tehát lehet, hogy t3-at is pótolnod kellene.

Ehhez egy hozzáértő endokrinológushoz kellene elmenned.

2018. jún. 6. 08:41
 10/12 anonim ***** válasza:

"Valamit akkor sz@rul csinálok csak."

Igen, a hormontermelésed.

Ne várd, hogy ez hipp-hopp rendbe jöjjön, hogy normál tempóban fogyjál; sajnos amíg nem rendeződik hosszútávon a dolog, nehéz lesz minden, emellett a pajzsmirigy sok másra is kihat (lelki állapotra is pl.).

2018. jún. 6. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!