Hogyha, csak zöldséget és gyümölcsöt ennék, és sok vizet innák mellette, ez mennyire lenne hatásos?
Megszeretnék szabadulni pár kilótól gondolkoztam,ezen a zöldség-gyümölcs diétán.
Szerintetek nem lépne fel semmi probléma a szervezetembe,ha nem fogyasztok húst?
Maximum egy hónapig csinálnám,hétvégénte pedig ennék rendesen (húst).
Ne próbáld ki!
Ha fogynál is, azt nem csak zsírból tennéd. A szervezeted az izmaidat bontaná le, amit fehérje alkot. Ha nem viszel be elég fehérjét akkor az izmaid rovására megy. Így leszel plöttyedt vékonyan is. A hiánybetegségről meg ne is beszéljünk ami a tápanyagok hiányában lépne fel. Szerintem inkább a zsírt és a szénhidrátot kellene hanyagolnod a fehérjegazdag húsok helyett. És ezeket sem száműzni az életedből, csupán csökkenteni a bevitt mennyiséget.
Én próbálkoztam régebben ezzel (többször is), nem fogyás, inkább csak tisztítókúra céljából. 1 napot se tudtam teljesen végigcsinálni. Hiába ettem sok zöldséget, gyümölcsöt, mellé zöldségleveket ittam, egyre rosszabbul éreztem magam, és estére feladtam. Biztosan vannak, akik kibírják ezt, de nekem nem való. Csak szénhidráton, fehérje és zsír nélkül elég gyorsan kikészülök. Ha nem eszem semmit, még azt is sokkal jobban bírom.
Kíváncsiságból kipróbálhatod, hogy meddig bírod. 1-1 ilyen naptól nem lenne bajod, de kétlem, hogy 1 hónapot kibírnál. Nem a hús hiánya a gond, fehérjét és zsírt, illetve a benne lévő egyéb tápanyagokat elvileg másból is be lehet vinni, de nyilván nem csupán zöldségből és gyümölcsből.
Fogyni lehet sokkal jobb étrenddel is, lehet akár minden nap enni húst, ha akarsz. Nem a hústól lesznek kövérek az emberek, hanem a műkajáktól, a sok cukros-lisztes ételtől, üdítőktől, üres kalóriáktól, és az egészségtelen életmódtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!