Miért mondják, hogy délelőtt gyümölcsöt es delutan zöldséget hatásos enni?
Jó kérdés, én speciel nem foglalkozom vele, nekem amúgyis csak a deficit számít. S délelőtt semmit nem eszem, evidens, hogy az összes gyümölcsöm délutánra esik (tegnap negyedkiló cseresznye pl. este 9 utánra... ez egyébként nem tipikus nálam, de most így jött ki :)). A fogyásban nem zavar, csak a kalóriatöbblet.
S akit érdekel, az a gyenge inzulinérzékenység idején (pl. reggel) kerülje a sok és/vagy gyors cukrot, abban még van logika. Jó, lehet, hogy az esti szénhidrátkerülésben is, nem tűnik rossz alapállásnak, de ha valakinek akkor van kedve gyümölcsöt enni, nem értem, miért ne tehetné. Egyesek pedig mindig esznek egy csomó szénhidrátot, este is, anélkül nem is tudnak étkezni.
Nem láttam még diétás étrendet, amiben rengeteg zöldség lett volna. Akad ember, aki több kilót eszik, de előírva nem szokott sok lenni. Bár sok ketós szerint 20 gramm szénhidrátba is rengeteg zöldség fér. Biztos nem szeretik a zöldségeket, legalábbis nem annyira, mint én. Bár nyers zöldségből más.
#2: A gyümölcsök nem annyira kalóriadúsak, ilyen alapokon zsírt se együnk este... Az valamivel töményebb a gyümölcsnél, igaz, általában jobban laktat ;)
Nem tudom, mi a baj az esti kalórialökettel, én másnap délutánig abból működöm, elég jól. A reggeli viszont enervál. Kinek mi passzol, ugye. Van, aki esti banánozásokkal fogy jól, s van, aki fogyáskor jobb, ha kerüli a gyümölcsöt. A legtöbb ember a kettő között van, persze.
A gyümölcs cukrosabb, több kalóriát tartalmaz illetve gyors szénhidrát, gondolom ezért mondják inkább délelőttre.
Nem tudom, én inkább fehérjét nyomok. Ha egész sélelőtt csak gyümölcsöt ennék, délutánra már kizabálnám a hűtőt olyan éhes lennék a vércukorszint-hullámvasúttól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!