Így augusztus végére lefogyhatok?
Azt mondják 1400 kcal alá nem szabad menni, de valahogy nekem is az 1000 kcal körüli energiabevitel mellett mennek le a kilók... Igaz, nekem nem nagyon fér bele a rendszeres mozgás munka háztartás és gyerek mellett.
Szerintem heti 3 edzéssel, 1400 kcal átlaggal (inkább 7 napra viszonyítva átlagolj, bár celozd be a napi 1000-t, ne aggódj ha mégis egyszer egyszer több kívánat szerint - de ne nasi legyen a túllépés) simán lehet fogyni ideális heti fél 1 kilót hosszabb távon.
1000 kcal mellett gyorsan lemegy az elején pár kiló, de aztán a kihágásokkal majd a gyorsan leadott súly vissza is tér, talán ezért jobb a picivel több - ami aztán ha életmóddá válik, lehetőséget ad a súly hosszú távú megtartására!
Az edzés - főleg ha rendszeres, amúgy is formál is fogyaszt.
Ne csak a kalóriában gondolkozz viszont, hanem ételekben főként.
Az arányszabály; cukor, finomliszt - tilos. Sok zöldség, gyümölcs, tejtermékek, sovány húsok, hal, kevesebb keményítő/szénhidrát tartalmú kaják (rizs, krumpli) szoktak a győztes kombinációba tartozni (mindegyik diéta erről szól)
Mindenkinek megvan a saját kellemesen elfogadható módszere - én pl. nem vagyok éhes délelőtt, ezért nem is eszem kötelező tojást, vagy gyümölcsöt, nekem így válik be...
Tapasztalatam, és írják is a szakértők, hogy 20 nap után beszélhetünk az igazi fogyasrol, arról hogy ennyi idő kell a megalapozasrol. A kampányszerű - kezdeti lelkes koplalás csak árt, kötőszövet és izomzat, valamint anyagcsere bonyodalmakkal jár - sajnos ilyet is tapasztaltam :)
A legjobb a hosszú távú tervezés, alapszabályok kialakításával.
Én mindig lefogyok, ha betartok 2-3 hónapig mindent, aztán persze valami mindig beköszönt...
De legalább nem úszom el, csak a +/- 10-15% testsúlyom ingadozik évente :)
De én már "öreg" vagyok, negyven... :)
Azért az alapszabályok attól még működnek! :)
Hajrá és kitartás. 21 napig legyél hajthatatlan, a többi jön magától!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!