A burgonya lúgosít vagy savasít? Bárhol nézem, mindenhol nmást írnak róla.
Figyelt kérdés
2010. jún. 14. 18:20
1/4 anonim válasza:
ha héjában főzöd lúgos, ha már olajban sütöd savas, természetesen az olaj miatt :) de lugos önmagában az tuti
2/4 anonim válasza:
3/4 anonim válasza:
Teljesen mindegy. A test ph értéke állandó, betegség esetén változik meg. De nem a savasságból leszel beteg, hanem attól leszel savas, hogy beteg vagy. Ezt orvostól tudom, de ha nem hiszed, vegyél lakmuszpapírt és nézd meg otthon magadnak.
4/4 Hadnagy Viktória válasza:
Én is ezzel a kérdéssel küzdök :) Biztos forrás és egybehangzó válaszok híján én inkább kerülöm a krumplit. A tárolt krumpli mindeképp savasít, az újkrumpli...talán nem. De én inkább biztosra és érzésre megyek, sokkal inkább a zöldféléket választom, azok biztosan lúgosítanak.
Utolsónak pedig - én úgy tudom, ez azért van, mert a szervezet egyensúlyra törekszik és a savakat zsírként eltárolja, "becsomagolja" pont ezért, hogy a vér ph-ja megmaradjon. De attól még el vagy savasodva, szemetesedve, hogy besöpörted az ágy alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!