Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A burgonya lúgosít vagy...

A burgonya lúgosít vagy savasít? Bárhol nézem, mindenhol nmást írnak róla.

Figyelt kérdés
2010. jún. 14. 18:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
ha héjában főzöd lúgos, ha már olajban sütöd savas, természetesen az olaj miatt :) de lugos önmagában az tuti
2010. jún. 14. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Én is utánanéztem, de mindenhol azt láttam, hogy lúgos önmagában.


[link]

2010. jún. 16. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
58%
Teljesen mindegy. A test ph értéke állandó, betegség esetén változik meg. De nem a savasságból leszel beteg, hanem attól leszel savas, hogy beteg vagy. Ezt orvostól tudom, de ha nem hiszed, vegyél lakmuszpapírt és nézd meg otthon magadnak.
2010. jún. 17. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 Hadnagy Viktória válasza:

Én is ezzel a kérdéssel küzdök :) Biztos forrás és egybehangzó válaszok híján én inkább kerülöm a krumplit. A tárolt krumpli mindeképp savasít, az újkrumpli...talán nem. De én inkább biztosra és érzésre megyek, sokkal inkább a zöldféléket választom, azok biztosan lúgosítanak.

Utolsónak pedig - én úgy tudom, ez azért van, mert a szervezet egyensúlyra törekszik és a savakat zsírként eltárolja, "becsomagolja" pont ezért, hogy a vér ph-ja megmaradjon. De attól még el vagy savasodva, szemetesedve, hogy besöpörted az ágy alá.

2012. okt. 13. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!