Most akkor hány kcal van CSAK a pudingporokban? Mindenhol csak a kész termékre vonatkozóan van leírva. Az meg nekem nem aktuális mert édesítővel és nem cukorral 0,1% tejjel és nem 1,5%-ossal készítettem.
Vaníliás pudingpor 200 g (401 kcal)
Csokis pudingpor 200 g (408)
Puncs pudingpor 200 g (397)
Tejszín ízű pudingpor 200 g (401)
Eper ízű pudingpor 200 g (401)
Citrom ízű pudingpor 200 g (401)
Mogyoró ízű pudingpor 200 g (401)
Az a baj, hogy a csomagoláson "ízlés szerinti" cukor van feltűntetve, nem egy pontos érték, nem tudni, mennyi cukorra van számítva a kész termék energiaértéke.
De én úgy veszem, hogy mivel a por voltaképp kukoricakeményítő + aroma, és az aroma kalóriaértéke gondolom elhanyagolható, pláne ilyen mennyiségben, csak a keményítő értékét nézem, az 340 kcal / 100 gramm, 40 gramm tehát 136 kcal.
A puding receptje ezt írja (vanillia): hogy még plusz bele 50g mazsola meg 100ml tojáslikőr(persze ezeket sem tettem bele). Most azt honnan tudjam hogy ezeketis beleszámlták az általuk közölt egy adagba vagy csak a sima elkészítési módot?
Olyan lámák ezek,miért nem lehet normálisan feltüntetni az adott zacsiban lévő termék kcal értékét...
A sültcsirke fűszert sem az egész sültcsirke tápértékével adják meg...
igen,dr ötkeres.
20g-ot csináltam magamnak,akkor veszem 70 kcalnak.
köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!