Negyven éves, többnyire ülőmunkát végző, nagyon kövér nőnek mennyi napi kalóriával kellene elkezdenie a fogyókúrát/életmódváltást?
Mennyire nagyon kövér? 80 (ami nem nagyon kövér, de ha tinik 3 kiló pluszra dagadtságot emlegetnek, ugye), 120 vagy 200 kiló? Nem mindegy.
Ha nem iszonyúan kövér, akkor én szimpatizálok a 2000 kcallal s némi mozgással, de ez csak kósza tipp, nagyon egyéni a kalóriaigény és az is, hogy mekkora deficitet bír az ember (bár kövéren illene bírni a nagyobbacskát, de nem feltétlenül így működik az ember).
Első körben mindenképpen az életmódváltás lenne az első, akármi is van a kalóriákkal. Határozottan elég kihívás tud lenni önmagában ez is, a kalóriákon pörgés nélkül, bár igazán kövéren valószínűleg automatikusan lesz deficit, ha az étrend jó, laktató. De lehet, hogy nem, mert szokatlan lesz a váltás, pláne drasztikus életmódváltásnál. Inkább legyen lassú vagy semmilyen a fogyás az elején, mintsem pokoli önsanyargatásnak élje meg az ember s dobja az egészet a csudába. De ez már lelki dolgokat is magában foglal, s nehéz általánosan írni erről.
Amúgy a kalóriabázis.hu oldalt tudom javasolni. Ott minden nap vezetheted miket ettél,mennyit,és az hány kalória volt .
Vannak hibái az oldalnak,de alapvetően hasznos szerintem .
Első voltam. Ez valóban komoly felesleg. Ne aggódj, normális ételből sokkal nehezebb rengeteget enni, évek óta számolok, s bámulatos, mennyit számít az étrend, még akkor is, ha egészen tűrhető dolgokat eszel, de valami miért nem az ideálisakat. Még azonos makróösszetételnél is elszállok az egyik étellel és nem teszem ezt a másikkal.
Ha aggódsz, legalább egy ideig vezesd egy ezt segítő oldalon, hogy mennyit eszel, informatív tud lenni, megláthatod, mi a veszélyes számodra s fókuszálj a jobbakra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!