Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szükségem van a fogyókúrára?

Szükségem van a fogyókúrára?

Figyelt kérdés

Először is. "Szerintem" nem vagyok kövér, maximum husisabb. Ezt csak én látom így a barátaim nem.

158 cm/60 kg

Tudom hogy az elmúlt évben meghíztam, de ez még mindig jobb mint ahogy kinéztem. Azelőtt az anorexiával, fogpiszkálóval piszkáltak most meg a ducisággal, kövérséggel. Privátban küldök képet.

18/L

2018. ápr. 30. 21:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
45%

Ezeket nevezed te barátoknak?

Helytelen fogalmaid vannak. A kövér én vagyok, 124 kg. De ezen nem múlik semmi. Én boldog házasságban élek, jóképű férjem van, a sok csonti fogpiszkálónak meg már csapágyas a vibrátora, és a lőtéri háromlábú kutyának sem kellenek.

És elárulom, 80-85 kilóig SEMMILYEN egészégügyi probléma sincs, hiába sápítozik a sok kretén, hogy "jáááháájjj nem ágísssígás kővérnek lánni"

2018. ápr. 30. 22:06
 12/20 A kérdező kommentje:

Huu hát nagyon aranyos vagy. :)

Én teljesen egészségesnek érzem magam, csak rossz látni hogy az osztály fele vékony én meg duci. Kilógok a sorból. Persze nem szeretnék hozzájuk tartozni, akik csak a külsőséget nézik és ami mögötte van azzal már nem foglalkoznak. De néha nekem is jól esne egy egy elejtett szó hogy "csinos vagy" "azta".

Családon belül persze semmi gond nincs, sőt nagyon örülnek hogy felszedtem jó "pár" kilót. Még ezzel úgy én is meg voltam elégedve, egészen 45 kg-ig. Aztán mikor csak egyre gyarapodtam 48,50,53 akkor már elgondolkodtam hogy ez miért van? Ugyanazokat eszem mint akkoriban, szinte semmi sem változott. Aztán azt veszem észre hogy már az osztálytársaim se úgy kezelnek mint régen. Fogyózzak fogyózzak és fogyózzak, de ha nem megy? Ha én így érzem jól magamat?

2018. ápr. 30. 22:19
 13/20 anonim ***** válasza:
60%

Szia! Küldessz nekem egy képet? Szeretném látni, hogya fiatalok között mi a "kövér"... Amúgy a tinik nagyon gonoszak tudnak lenni egymással, direkt csipkelődnek, apróságokkal veszik el "barátaik" önbizalmát... Ez mindig is így volt, és valószínűleg így is marad.

Írtad, hogy egészségesen élsz (sok zöldséget, gyümölcsöt eszel, és sportolsz is), egyedül ez számít, ha a súlyod egyébként az egészséges tartományban van. Ha súlyod alapján "túlsúlyos" vagy, akkor is figyelembe kell venni, hogy pl milyen a testkompozíciód (zsír, izom, csont összetétel).

Gratulálok, hogy kigyógyultál az anorexiából, és hogy reálisan látod a tested! :)

2018. ápr. 30. 22:21
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
A husis tényleg rossz kifejezés, nem te tehetsz róla, így terjedt el, de hibás eufemisztikus elkenés, a hús izom, neked pedig hájad van pluszban. Nem tudhatom, mennyi a felesleged, de ha kevés az izmod, akkor jópár kiló. Nem annyira vészes még, de kisebb felesleg akkor is egészséges lenne, ha különösebb veszélyt még ez sem jelent, főleg, hogy 18 éves vagy és gyorsan híztál, ha egyszer voltál már vékony is (mivel én évi 1 kilóval híztam fel, nekem lehet, hogy más a fogalmam a gyors hízásról, mint az átlagnak). Egy jó életmód kellene, amivel nem hízol tovább s persze nem árt, ha fogysz egy keveset. Nyilván jobb ez, mint a csontsoványság, sokkal egészségesebb, de miért ne törekedjünk a legjobbra? :) Nem rápörögve és türelmetlenül, persze.
2018. ápr. 30. 23:13
 15/20 anonim ***** válasza:
73%

#11: De, múlik. A NAGY felesleg egészségtelen, ez tény. Állítólag a kisebb is, ha hasi hízásról van szó, mert zsírosodnak a szervek, én ehhez nem értek.

Nemcsak kövér és csontváz van, ott van az arany középút, ezt ne felejtsük el. Attól valamely irányban kicsit eltérni, na azon szerintem sem kell pörögni s nem az a nagyon egészségtelen, hanem a komolyabb túlsúly. Ott van a genetika is, a közérzet, stressz... Sok tényező van ám, egy duci lány simán lehet jóval egészségesebb, mint egy normál, ez csak egy tényező, de azért egyre jobban számít, ahogy egyre elhízottabb az ember.

2018. ápr. 30. 23:18
 16/20 anonim ***** válasza:
60%
Kuldj kepet. Ne aggodj, az szamit hogy oszlik el a suly;)
2018. ápr. 30. 23:58
 17/20 anonim ***** válasza:
Szia kellene kèp, ennyiből nem tudjuk pontosan.
2018. máj. 1. 08:06
 18/20 anonim ***** válasza:
Nekem is küldhetsz képet:)
2018. máj. 1. 09:01
 19/20 anonim válasza:
Küldesz képet?
2018. máj. 1. 11:13
 20/20 anonim ***** válasza:
Ilyen magasságú lánynak 45-50 kg lenne a normális, ha szélesebb és izmosabb vagy, mondjuk 55 kg. A 60 kg szinte biztosan túlsúlyt jelent. Ez viszont nem olyan mértékű, hogy súlyos egészségi kockázatot jelentene, ezért a kérdés inkább esztétikai. Ha jól érzed magad így, maradj így! Ha nem, akkor fogyj! A barátokkal (bár én nem nevezném barátnak őket) nem kell foglalkozni.
2018. máj. 1. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!