Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Feszesebb szeretnék lenni és...

Feszesebb szeretnék lenni és 5 kilót fogyni. Tanácsokat kérnék?

Figyelt kérdés

5 kilót szeretnék fogyni 1 hónap alatt.

szeretnék futni járni. Milyen gyakran? hány percet? milyen gyorsan?

nem szeretnék diétázni. DE! Felhagynék a csokikkal és vissza vennék. Több gyümölcsöt ennék és kóla , üdítők helyett vizet innék.

E mellé naponta bicikliznék 10-15 percet.

Hip-hop ra járnék.

És aerobikoz-nék. Ehhez kérnék segítséget. Ki mit nem tart jónak, min változtassak. és a többi..

Előre köszönöm

2010. jún. 13. 15:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát szerintem 5 kilóhoz azért ennyi minden nem kell. :) Legalábbis én is 5 kiló mínuszra gyúrok és egész jól haladok. De most hogy itt a nyár még jobban bele tudok húzni. Én reggel és este megyek el futni (inkább olyan kora este, hogy aludni azért tudjak) és a mozgás részemről ennyi. De ilyenkor nyáron rengeteg mindent lehet csinálni: úszni, biciklizni stb. Bicikliből pedig a 10-15 perc nagyon kevés. Én napi 45 percet bicajoztam és lett is hatása, persze ez sem olyan sok, de 5 kilóra most nem fogok másfél órákat tekergetni. Ezenkívül nem eszek este 6 után, kenyeret se nagyon eszek, csoki és fagyi meg ilyesmik kizárva. Ez nekem felér egy diétával mivel nagyon szeretek enni. :) Hát én most ennyit tudok mondani. Úgyhogy én vagy a több biciklit vagy a futást ajánlom. :)
2010. jún. 13. 16:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja és az szuper, hogy nem pár nap alatt akarsz lefogyni és szerintem 1 hónap alatt ez simán menni fog! ;)
2010. jún. 13. 16:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is 5 kg-t szeretnék,most kezdtem a 90 naposat.Enni szeretek,és itt lehet,csak arra kell figyelni,h mikor.Ennyi meg nekem belefér,elvégre is egy kicsit azért kell küzdeni érte.Emellett minden reggel 30 percet tekerek szobabiciklin.
2010. jún. 15. 19:43
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Diéta nélkül márpedig szinte lehetetlen tartós fogyást elérni. A kaja a fogyás 90%-a. És itt nem arra gondolok h reggelire egy vajaskenyér, ebédre vmi leves, vacsorára meg két alma. Napi 5-6szori étkezés (Reggeli-Tízórai-Ebéd-Uzsonna-Vacsora felosztás kiváló, nem hiába volt ez kitalálva, sajna egyre kevesebben követik), ezzel éberen tudod tartani az emésztésedet, anyagcserédet. Sok gyümölcsöt ne egyél mert a gyümölcscukor majdnem ugyanolyan, mintha kristálycukrot nyomnál magadba. Annál inkább fontos a zöldségek jelentősége, sok rost, kevés szénhidráttartalom. Próbálj meg minél fehérjedúsabban étkezni, sovány husikák, tojásfehérje (ha rántottát csinálsz, 1 sárgájánál többet ne tegyél bele, nagyon zsíros), halacskák. A szénhidrátot (rízs, burgonya, cukrok, tészták) próbáld fokozatosan lecsökkenteni, és egyél sok sok zöldséget. Zsírbevitelt is próbáld alacsonyan tartani, sültkrumpli sajna nem viszi előrébb a fogyásod. A kaja része annyira nem nehéz, 6 után is nyugodtan lehet enni, mondjuk húst zöldségkörettel, sovány túrót (ez is fehérje).

Mozgás A futás jó, én a helyedben minden nap mennék futni (bár egyes vélemények szerint a nők térdeinek árt a futás, de ezalatt a pár hónap alatt nem lesz jelentős bajod. Szóval én úgy csinálnám, hogy heti 5ször elmennék 45-60 percre kocogni. Ez a monoton mozgás nem jár jelentős oxigénfelvétellel, így az izmok glikogénraktárának felhasználásáról, elég gyorsan áttér a test a saját zsírtartalékainak a felhasználásához. De ennek legalább 45, inkább 60 percnek kell lennie. Lényeg h emelje a pulzust, de ne túlságosan, szal ne zihálj, de érezd h kicsit szaporábban ver a szíved, és izzadsz. Ha nem túl jó a kondid akkor tempósabb séta is jó kezdésnek. Aztán a maradék két napban HIIT-et csinálnék, ami arról szól, hogy sprintelsz mondjuk 30 másodpercet, és utána kocogsz vagy sétálsz mondjuk egy-két percet, utána megint sprint, megint séta. Ebből csinálj kezdésnek mondjuk 6-7 kört vagy amennyit bírsz, és lehet majd növelni idővel. Ezzel több kalóriát égetsz mint a kocogással, és az anyagcserédet is felpörgeti az utána következő 2-3 napban is, viszont nem szabad túlzásba vinni, mert eléggé megterheli a szervezeted, az izmaid, és könnyen túledzettséghez vezethet, ami miatt fáradékony, kedvtelen leszel, az pedig egy diéta alatt, ahol alapból is szénhidrátszegény körülmények között vagy, nem túl jó:)

Remélem megfogadod a tanácsomat, lényeg annyi, hogy sportolj, és táplálkozz egészségesen, a diéta nem koplalásból áll, hiszen ha a szervezet nem jut elegendő tápanyaghoz, megindul a raktározás, szóval ha egy napig koplalsz, aztán megeszel egy banánt, akkor az abban lévő gyümölcscukor, szinte szinte zsírrá alakul, aztán lehet csodálkozni, hogy jajajj, puhább lett a hasam:) Ezért is fontos az 5-6 kajálás, kevesebb porciókkal. Jah és ami fontos még az a vízfogyasztás, 20 kilónként 1 liternek el kell fogynia egy nap. Ne a mérleg alapján akarj fogyni, az csak kis segítség, a tükörnek kell döntenie. Annyiban segíthet, hogy minden héten hétfőn reggel megméred magad (wc után:), és ha heti 1 kilónál többet fogytál, akkor kicsit hozzá kell adni a szénhidráthoz 2-3 kajálásnál egy kanállal több köretet mondjuk. Ha kevesebbet fogysz mint 1, akkor vissza kell venni a szénhidrátot. Heti 1 kilónál nem lehet többet lefogyni zsírból.

Sok sikert:) Írd meg, hogy hogyan megfogadtad e a tanácsaim, és hogy hogyan fog kinézni a diétád, edzésterved, ha szeretnéd segítek még!

2010. jún. 15. 20:24
 5/6 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm a válaszokat!!

Az utolsónak külön köszi a kajás tanácsért!

Megpróbálom betartani és majd írok ,hogy mi történik.:D

2010. jún. 15. 20:46
 6/6 anonim ***** válasza:
2010. jún. 16. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!