Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nagyon csóró vega mit egyen,...

Nagyon csóró vega mit egyen, hogy elég legyen a fehérje?

Figyelt kérdés

165cm 78kg

22 éves lány vagyok.

2018. ápr. 20. 11:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Túró

Cottage cheese

Nézd meg, mi mikor hol akciós, és akkor vegyél többet

2018. ápr. 20. 12:09
 2/4 anonim ***** válasza:
19%
Húst.
2018. ápr. 20. 13:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Sárgaborsó, verhetetlenül olcsó ferhérjeforrás... Persze szintén olcsó, de remek rizzsel s egyéb gabonákkal, hogy a komplettálásnak is adjunk.

Azért más száraz hüvelyesek is jöhetnek.

Plusz zöldség, némi olajos mag, ezekkel is bámulatosan jön a fehérje, persze nem picuri mennyiségnél...

S persze még ott vannak a legolcsóbb növényinél drágább, de finom és komplett állati fehérjék, ha az adott vega nem kifejezetten növényi étrenden él.

Én nem vagyok vega, de nem szoktam húst enni. Tojásból, némi olajos magból, zöldségből, pici sajtból, pici (néha több) gabonából jön a fehérje, általában túl sok, nem tudom, hogyan kell biztosan 100g alatt maradni, az hipphopp összejön. A mai ebédem jórészt kalács volt s amúgyis leejtettem a tojást, de így is 94 gramm fehérjét vittem be, a tegnapi 105 után (most épp nem fogyósak a napjaim, de volt már 1500 kcalban is 110 gramm fehérje, a ritka tojást-ne-lássak-max.-rejtve korszakomban is).

Úgyhogy szerintem nem nehéz a fehérjebevitel. De persze nem árt a fehérjedús ételekre fókuszálni, ha eddig nem tetted.

2018. ápr. 20. 17:52
 4/4 anonim ***** válasza:

Hüvelyesek (bab, lencse, borsó, brokkoli, stb) Mindent szárazon, vagy fagyasztva vegyél, a konzerves cuccok rohadt drágák. Vehetsz szójagranulátumot, 1000-1200ft/kg, és 2-3x annyi vizet szív magába, szóval elkészítve nagyon olcsóra jön ki a kg ára. Csinálhatsz otthon szejtánt (búzasikér összekeverve vízzel, fűszerekkel). Egy 500g-os búzasikér 500ft, és kb 1.5kg szejtán lesz belőle.

Amúgy a sima durum tésztákban is 12-16g fehérje van 100grammonként.

Ne bio, neves márkákat vegyél. Ha teheted, menj el zero waste boltokba, vásárolj nagy kiszereléseket.

De neked nem is kell sok fehérje, 80g bőven elég. (kivéve ha élsportoló vagy, de akkor is elég lenne napi 100g)

2018. ápr. 20. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!