Mit tegyek? 12 éves lány vagyok, és kb 66 kg. Le akarok fogyni de nem tudom, hogy hogy. A suliban nagyon sokat cikiznek emiatt. Milyen fogyókurákat ajánlotok? Ui. Nem vagyok kövér, csak a hasam nagy.
ne foglalkozz vele mennyi idő, ha tényleg komolyabban sportolsz valamit, 1 hónap múlva már látszani fog, nyár végére pedig nagyon csini leszel, egy a lényeg, hogy mivel növésben vagy, nagyon fontos, hogy egyél rendesen és ne legyél valami esztelen fogyókúrás étrenden ;)
kérd el a szomszéd kutyáját ;)
ja és itt egy jó edzésterv futáshoz: [link]
és még egy jó tanács, ne érdekeljen, mit mutat a mérleg az érdekeljen, hogy a tükörben egy neked tetsző lány legyen ;)
Tudom, hogy ez ilyen nesze semmi, fogd meg jól féle tanács, de ne foglalkozz vele, ha cikiznek.
Semmiképp se kezdj ilyen fiatalon fogyókúrázni, ne vond meg magadtól a tápanyagokat, mert fejlődésben vagy! Inkább mozogj, de ne hajszold túl magad. Ha busszal szoktál utazni, szállj le mindig 1-2 megállóval hamarabb, esetleg le is gyalogolhatod az egész utat, ha nem olyan hosszú.
ne egyél lehetőleg este 8 után, egyél napi 5-ször kisebb adagokat. reggelire és ebédre jóféle szénhidrátot (gyümölcs, zöldség, rizs, gabona, magvak) egyél, délután 2 után pedig már csak fehérjéket (húsfélék, tejtermékek) mert a délelőtt elfogyasztott egészséges szénhidrátot a fehérje lebontja estig. naponta igyál meg lehetőség szerint 2 liter ásványvizet (beoszthatod úgy hogy óránként megiszol 1 pohár vizet és akkor nem kell egyszerre sokat vedelned) és reggel igyál meg egy gyümölcsturmixot. próbálj nem nassolni, és ne egyél cukros, zsíros dolgokat. a zöldségeket próbáld nyersen fogyasztani és a fehérlisztet, cukrot, fehérkenyeret, rizst cseréld fel barnalisztre, barnacukorra, rozskenyérre és barnarizsre. a húsokból fogyassz inkább szárnyasokat és mondd anyukádnak hogy ne olajba süsse ki a kaját hanem inkább párolja. sportolj sokat. ezek közül válassz: (az időket a sportágtól függően választottam ki)
30 perc futás talajon "és nem betonon!!-mert az tönkreteszi a térded
nem jó ha többet futsz egyszerre mert megterheli a szíved.
60 perc biciklizés ha szabad levegőn tekersz, és 45 perc ha szobabiciklivel teszed ugyanezt.
45 perc úszás
30 perc teniszezés
súlyzózni még ne próbálj mert növésben vagy és ugye a szervezeted úgy épiti az izmot hogy amikor megemeled a súlyzót apró izomsejtek szakadnak el és a szervezeted újjá építi azokat-és ezáltal erősebbé. így izmosodsz. és miközben a szervezeted arra koncentrál hogy az elszakadt izomsejteket regenerálja, nem fordít kellő figyelmet a növekedésre ezáltal nem nősz meg magasra stb..
ezek mellett jót tesz ha edzés végén sétálsz 20 percet levezetésnek :) edzés előtt pedig nyújtsál, nehogy izomhúzódás vagy inszalag szakadás legyen a vége!
még egy bevált tipp:
ha már nem tudod megállni a nassolást és úgy érzed hogy nem bírod már tovább akkor dobj be inkább egy CUKORMENTES rágógumit és rágcsáld azt. nekem bevált! ;D
ezen kívül vannak kajacsapdák amikről azt hiheti az ember hogy egészségesek közben tele vannak üres kalóriákkal le is írok egy párat közülük:
müzliszelet, győri keksz, fitness gabonapelyhek, gyorséttermekben kapható saláták (zsíros öntettel öntik le), ízesített joghurtok stb...
ha a tanácsaimat betartod akkor 4 hónapon belül nádszál-vékony leszel de az eredmény már 1-2 hét múlva látszani fog. remélem tudtam segíteni, sok sikert kívánok!!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!