A rizs hízlal vagy nem?
Nem hizlal. CSAK a kalóriatöbblet hizlal.
Nagyon sokan jelentős rizsfogyasztás mellett fogynak, nincs ebben semmi rendkívüli. A kalóriadeficitet, ugye, nem akadályozza, márpedig a fogyáshoz csak az kell.
Ez nem jelenti azt, hogy pl. nekem ne kéne minimalizálni a rizst, ha fogyni akarok, mert vannak egyéni dolgok. A zab ugyanolyan rossz, az alma még rosszabb számomra. A zsír nekem sokkal "fogyókúrásabb", mint a rizs, de annál is fontos a mérték.... Az egész étrendet kell nézni s az ember egyéni jellemzőit. Simán beférhet a rizs.
Ha lekötöznének és napi 30 dkg (nyersen mérve, persze) főtt rizst adnának enni, gyorsan lefogynék, ez világos.
Ha a párom azt eszik, amit akar, de fogyni akar, s benyomja ugyanezt a rizst sok más egyébbel, ő is lefogy. Neki nem akadályozó a rizs, inkább kötelező.
Szerinted amikor a testépítők szálkásítani kezdenek és csirkét esznek rizzsel, akkor híznak? Persze, hogy nem. Leadják az összes maradék zsírjukat.
A rizs nagyon jó szénhidrát forrás, persze érdemes alacsony GI fajtákat választani, ami jobban telít, és mértékkel fogyasztani. Egy adag max 200 gramm főtt rizs, ami egy jó maréknyi.
Köretként naponta egyszer teljesen jó, ha megfelelő mennyiségű fehérjét és sok zöldséget viszel be mellette.
"Nem hizlal. CSAK a kalóriatöbblet hizlal. "
"nem kérek olyan választ,hogy mindent lehet csak mertekkel" Úgyhogy igen, hizlal.
koszonom mindenkitől de valaki ezt valaki azt mondja szoval nem jutottam elora sokat:(
szoval van itt valaki aki tapasztalatbol tudná ezt vagy esetleg szakerto a temaban?
Hízlal. Gondolj bele csak abba a ténybe, hogy a szőlőcukornak, azaz a leggyorsabban felszívódó szénhidrátnak 100 a glikémiás indexe.
Ehhez képest a rizsé 89. (WTF?!) Ez rengeteg.
Hirtelen megdobja a vércukorszintet, után gyorsan le, a szervezet pedig extrém módon raktározza.
Tapasztalatból beszélek. 20 kilót (!) fogytam csak azzal, hogy alacsony glikémiás indexű ételeket eszem.
A rizs egy kész szénhidrátbomba. És sajnos a szénhidrátot manapság hajlamosak túlértékelni, ugyanis valójában nem kell belőle akkora mennyiség, mint amennyire favorizálják.
És akkor mindenki jön “a zsír hízlal” meg a kalóriaszámlálgatásos fogyatékos dumájával.
Ha nagyon eleresztem magam, akkor talán eszek egy nap 900 kalóriát. És nem haltam meg. 😉 Ugyanis ezt a mennyiséget nem koplalással és számlálgatással, hanem kizárólag csak fehérje, zsír és alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztásával érem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!