Rizs az hízlal?
MINDEGYIK rizs ugyanannyira hízlal vagy nem-hízlal!
A barna rizsben csak van egy csomó olyan anyag, ami jót tesz a szervezetnek.
Az meg, hoyg mennyire hízlal valami, csak attól függ, hogy milyen mennyiséget fogyasztasz belöle.
Mellesleg ha fogyni akarsz, akkor ne rizsre alapozz, hanem sok zöldségre
100 g rizsben (Basmati fehér rizs nagyon finom) 350 kalória van. A szénhidrát 100 grammban 77,6.
Nagyon hízlaló. Ha már rizst akarsz enni(én mindig eszek) akkor
1. Nagyon be kell tartani a mennyiséget.
2.egyél barna rizst.
100g barna rizsben is 350 kalória van, de lassan szívódik fel a szervezetedben, mert nehezen emészted meg. Így sokáig bírod éhségérzet nélkül.
(benne vagyok nyakig, ezért tudom mi mennyi kalória.saját mérés alapján)
A rizs egy elég tápláló étel, rengeteg kalória és szénhidrát van benne, pont, mint a többi gabonában, szóval mondható, hogy hizlal, mert könnyű túl sokat enni belőle.
Nekem is sokat kell fogynom, szépen csinálom is fél éve és a dolog sarokköve a szénhidrátcsökkentés, nemigen eszek rizst, krumplit, tésztát, mindent zöldségekkel eszem.
Egyik étel sem hízlal, attól függ, hogy mennyit fogyasztasz belőle.
Fehér rizsnek magasabb a glikémiás indexe, ami azt jelenti, hogy kicsit gyorsabban szívódik fel, ezért kell hússal fogyasztani, lassítja a felszívódását.
Viszont barna rizs, bashmati rizs, ezeknek alacsony a gi-je, vagyis lassabban szívódnak fel, ezért " egészségesebbek" és diéta idején hasznosabbak!
Sokak szerint a fehér rizs az egészségesebb, én nem fogok belemenni, az tuti, én azt eszem, amit kívánok és ami van (a párom fehér rizs rajongó, na ő napi 200-300g fehér rizzsel fogy, amikor fogy, most épp szüksége van rá. viszont sok kalóriát éget, s könnyen hízik és fogy, extra érzékeny a kalóriaegyenlegre. igaz, ő sokszor zsírosan eszi a rizst, ami csökkenti az inzulinválaszt).
Személy szerint nekem jobb a kalóriaszegény étkezés, úgyhogy én ritkán és kevés rizst eszem (nyersen 10-20g nekem bőven elég egy nagy adag curryhez s ez nem is néz ki picinek, négyszeres mennyiségű vízben fő).
A pufirizs tud még érdekes lenni, 5g az adagom, az térfogatra elég sok, nem tudnék mit kezdeni többel, persze nem ezzel lakom jól, ez csak egy nasi része.
Ha rizzsel laksz jól, az nyilván sok kalória és sok szénhidrát, nem igazán fogyást segítő dolog. De nyilván lehet velefogyni, attól függ, mennyit eszel. Mivel a rizs sok vizet beszív (bármi is a szárazon főzés, a párom az ellenkezőjét csinálja, négyszeres vízzel), én nem tudnék sokat enni belőle (kivéve, ha túl finomra sikeredik, ezt a hibát elkövettem a minap), viszont nem is lakom tőle jól. Ha Te igen s tudsz elég keveset enni, akkor edd, ha úgy gondolod :) Sokféleképpen lehet fogyni.
Azért legyen valami rendesebb fehérjeforrásod is, persze.
#8: Nem mindenki eszik ilyen picit. 1200 kcal mifelénk az első étkezés... Fogyáskor is, különben kaparnánk a falat éhesen. Na, most kb. megfogalmaztuk a 2 végletet, a kérdező nem tudom, hol helyezkedik el közöttük.
A zsír érdekes dolog, mert bár a zsír tömény, de laktató, míg a szénhidrát kevésbé. Nemhiába fogynak sokan aránylag sok zsírral és kevés szénhidráttal, elég hatékony módszer. S ott vannak az egyéni különbségek, nagyon változó, ki miből mennyivel lakik jól.
Off: első, legalább ne írnál ilyen ostobaságokat! :D Minden rizs "barnának" indul, csak a külső réteget leszedik a szemekről... :D Vagy szerinted van külön búza amiből a fehér lisztet készítik és külön amiből a teljes kiőrlésűt?? :D
Egyébként a rizs nem túl fogyis dolog, főleg nem minden napra, egyél húst +fél adag rizs-fél adag zöldség köretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!