A jég- és a görkorcsolya tényleg annyira kalóriaégető, mint pl. a kalóriabázis mutatja? Vagy csak akkor, ha őrült tempóval végzi valaki?
Nagyon szeretem mindkettőt, de nekem semmivel nem megerőltetőbb, mint egy sietősebb séta, ennek ellenére vagy 2-3-szor annyi kalóriaégetést mutat az oldal.
Séta - gyors tempó: 257
Jégkorcsolya - 650
Görkorcsolya - 508.
Az oldal nem valós adatokat mutat.
Én 1 óra gyors sétával 300-320 kalóriát égetek el.
Amikor jégkorizni mentem, a mapmyrun alkalmazással mértem, hogy hán km-t megyek, mennyi idő alatt. Ebből kiszámoltam, hogy mennyi volt az átlagsebességem. Ebből kijött, hogy kb 450kcal-t égettem el egy óra alatt.
Pontosabb lenne az oldal, ha oda lenne írva, hogy az 1 óra jégkorcslya milyen sebességre vonatkozik. nem mindegy, hogy valaki 5km-t megy egy óra alatt, vagy 15-öt.
Szórnak az értékek, az biztos, viszont nem a megerőltető volton múlik a kalóriaégetés.
Biciklin szinte csak üldögél az ember (ha nem megy gyorsan és erős emelkedő sincs), mégis többet éget, mint a sétával, mondjuk mindkettő elég laza, kb. olyan megerőltetőnek tűnik számomra, mint ülni, csak jobban esik.
Hihető, hogy a korcsolyázás több kalóriát éget, de hogy mennyivel, az nyilván kismillió tényezőn múlik.
Sétánál sem tudom soha, pont én mennyit égetek, főleg, hogy ott még emelkedő, lejtő is van, ami nagyon nem mindegy... S az adatbázisban van lassú, közepes, gyors, de mi van, ha 2 között megyek? Mi van, ha hozzászokik a testem és optimalizál? Nem lehet ezekkel jól számolni. Én próbálok hasonlóan mozogni heti szinten s ahhoz belőni a kalóriát (pontosabban nem, olyan keveset eszem, amennyit bírok és kész, inkább a mozgást lövöm be hozzá vagy elfogadom a lassú vagy semmilyen fogyást, de ez mellékes), úgyse tudhatom, mennyi kell s mennyit használok el, de feltételezhetem, hogy hasonló aktivitás és evés mellett hasonló dolog történik a súlyommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!