Szafi fittes termeknek normalis ha furcsa utoize van?
Nem kéne, hogy kellemetlen utóíze legyen. De más liszt=más íz. Ez a teljes kiörlésű és a sima bzafinomliszt között is észlelhető, pl palacsintában, kenyérben stb.
A Szafi-s termékeket pontosan a recept szerint kell készíteni. Szafi mondta is, hogy a hajdinalisztes termékeknél pl különösen fontos, hogy a citromlé frissen legyen facsarva (nem jó a 100%-os bolti citromlé sem), mert a citrom savassága adja majd a kész termék "fehér", "normál" színét, a hajdina ízt is megszünteti, lyukacsosabbá teszi a kenyereket stb.
Én croissant, fánkot, bögrés sütit szoktam készíteni, mert ezek nagyon egyszerűek, és nincs semmiféle mellékízük. Más dolgokat is próbáltam készíteni régebben, de akkor sosem követtem pontosan a receptet, ha kicsit több almaecet ment bele, vagy nem meleg vizet kevertem a liszthez, máris nem lett olyan jó a recept.
Értem.
Esetleg még annyi , hogy a sima zabpehelyliszt az mennyivel hizlalobb mint pl egy Szaffis lisztkeverek ?
Koszonom a valaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!