Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi lehet ez az "élesség a...

Mi lehet ez az "élesség a torokban"? A testem valamiért furcsa módon viselkedik (2 féle probléma) hülye "éhségeket" jelez, amikor nem korog a gyomrom, ez micsoda lehet?

Figyelt kérdés

4,5, sőt lassan 5 éve diétázom, leadtam 23-25 kg-ot, még 1,5 kg-ot le szeretnék adni tuti. Tehát a diétás, cukormentes étrend + mozgás számomra nem új dolog.

A baj nem azzal van, hogy kívánom a csokit, vagy hogy ne tudnám megállni azt, hogy sütit egyek. A yoghurtokkal van problémám...

Az utóbbi 2-3 hónapban az alábbi problémák jöttek elő:

1. Tegyük fel, hogy reggelizem, fehérjedúsan, ha kívánom a tízórait ( pl. alacsony kcal tartalmú gyümi, alma, pár bogyós, vagy 1-2 db korpás keksz ) akkor eszem, ha nem, akkor ebéd. ( viszont ha nincs tízórai akkor van uzsi!! napi min. 3-4 étk. ) ebéd után 2-3 órával viszont egy NAGYON hülye "éhség" jön rám, amit nem is neveznék éhségnek.

Nem korog a gyomrom. DE kaparom a falat tőle. Élességet érzek a torkomban. Nem gombócérzet, nem is fáj ( szóval szerintem nem reflux ) hanem mintha késsel belevágnának, de nem fájna, csak mintha " hasítana " a torkomban... ne gondoljatok hülyének légyszi:D nem ment el az eszem. de tényleg nem hinném hogy igazi éhség lenne, mert

1. nem korog a gyomrom

2. fehérjedúsan eszem ebédet pl. ( csirke / pulyka / hal, + zöldségek, jóféle zsírral, pl. kókuszzsír, v. olíva ) nem eszek inzulinemelő dolgokat ebédre ( nincs ebéd utáni süti, még pl. paleo süti se, nincs zabpelyhes-egészséges keksz ebéd utánra, semmi desszert ) gyakorlatilag alig emelheti meg az ebéd az inzulinom. ( köretben nincs kukorica / krumpli / borsó stb!! )

és rá 2-3 órával érzem ezt a hülye éhséget, az "élességet a torkomban" amit 2-3 hónapja úgy tudok enyhíteni ha joghurtot iszom.

Nem tudom miért. OLyan munkahelyen dolgoztam most 2,5 hónapig, ahol lehetett pl. ingyen joghurtot inni nap mint nap ( tudjátok, ahogy nyáron fagyizókba is a fagyiárusok ehetnek/kóstolhatnak naponta fagyit ) és néha-néha ettem.

főleg ebéd utána ettem joghurtot, de ügyeltem hogy ne magas cukortartalmú legyen. tudjátok ez amolyan "csak azért mert ingyen van, megeszem" dolog. lehet hiba volt.

Most nem dolgozom üzletben., másik melóm van. de ez a joghurt kívánósság nem tűnt el az életemből...

ami azért baj mert együltő helyemben meg tudok inni pl. 750 gr ivójoghurtot. ja nem is annyira a kanalas joghurtokat kívánom, hanem az ivójoghurtokat. de viccen kivül, meg tudok / tudnék / inni 750 gr-ot.

Miért kívánom ennyire? Tudom, nem túl magas a kalcium és magnéziumszintem. Szedek minden nap gyógyszertári minőségű magnéziumot, és kalciumot is! ( nemrég kezdtem el szedni ezeket + vitaminokat )

szóval én ezt úgy hívnám, hogy joghurtéhség. nem tudok rá jobb szót.

de mondom, nem is igazi éhség, hisz egy normális ebéd után nem lehetek éhes 2 órával rá... nem is korog a gyomrom.

a baj az ha utána joghurtot eszem, az meg ugye 1. tele van cukorral, 2. ezért próbálok cukormentes terméket választani, de akár cukormentes akár nem, megdobja az inzulint ugye mert tejtermék...

utána meg van hogy bezabálok...

ez nem minden nap fordul elő, minden 3. nap kb... és akkor van hogy teleeszem magam ( még ha egészséges dolgok is, akkor is tele hogy szétdurran a hasam mert elszabadul velem a ló )

mi ez az "élesség" a torkomban?

2. A másik, hogy néha nagyon röviden alszom. 5-6 órákat, máskor ezt bepótolja a szervezet és 8-9 órákat.

Gyógyteát iszom ( komló van benne, citromfű, meg macskagyökér ) kis bogyókat próbáltam (valeriana ) az nem nagyon hatott...

és ha 5 órát alszom pl. ilyen nagyon "hülye"éhséggel kelek fel, hogy nem korog a gyomrom, de egy picit nyom + a torkomban megint érzem azt hogy éhes vagyok...

nem a hasamban...

ez micsoda?

esküszöm, nem vagyok elmebeteg v. hülye :D de tényleg a torkomban érzem hogy éhes vagyok...

ez mi lehet??

( étrend:

fehérjedús - csirke, hal, pulyka, néha vöröshús, tojás, laktózmentes tejtermékek

napi szinten 4-5 adag zöldség

1 v. 2 étkezés gyümölcsétkezés -> alacsony cukortartalmúak, bogyósok, alma stb.

szénhidrát: heti 1 ( max 2!! de ink 1 ) valamilyen TK / rozsos pékáru, 1szer barnarizs, de inkább pl. mandulalisztet preferálom, kis mennyiségben.

zsír: kókuszzsír, kis mennyiségben. néha tökmag/olíva.

dió, magvak nem napi rendszerességgel, de kb. heti 5. kis mennyiség.

sport: heti 2 minimum megvan, mostigyekszem ráállni a heti 3 sportra. ( nyáron meló miatt volt hogy egyáltalán nem mentem... ) a héten eddig 2X voltam. szerintem szombat v. vasárnap megint megyek.

étrendkieg: napi szinten gyógyszertári minőségű magnézium, kalcium, multivitaminok. tervezek venni: vas+folsav tablettát is.

segítsetek légyszi!

2015. okt. 23. 13:06
 1/2 anonim ***** válasza:
Én pedig gyomorsavra adnám a voksomat.... a fájó érzés a torokban, éhségre ébredés, mind idevág.
2015. okt. 23. 13:15
 2/2 A kérdező kommentje:

A kávéhoz teszek tejet. DE ugye nem tudok mindig laktózmentes tejet venni.

Most pl. alpro tej van a hűtőben,(mandulatej) de ugye ezek a növényi alapú tejek drágák ( 600 ft akcióban 650-800 ft ha nem akciós ) pl. fizu után/hónap elején ilyen veszek, meg ha van pénzem akkor ugye most is de sokszor hónap végén csak sima tejet veszek ( hisz az kb. 160-180 ft )

meg nem tudok mindig laktózmentes tejterméket ( túró, joghurt venni ) főleg hónap végén kell ügyelnem ugye a pénzre.

gyomorsav lehet...

mit tudok ellene tenni?

2015. okt. 23. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!