Csak szerintem felesleges sőt káros egy átlag embernek ha minden nap méregeti a súlyát?
Ha van az embernek agya, és némileg érdeklődik, hogy hogyan is működik a saját szervezete, akkor abszolút hasznos is lehet a gyakori súlymérés.
Én két évvel ezelőtt nagy túlsúlyból kezdtem fogyni. Napi szinten mértem magam hónapokig, reggel azonnal ébredés és egy pisi után. Figyeltem mikor hogyan alakul a súlyom. Pontosan tudtam, hogy naponta kb. 15-20 dekát csökken a súlyom. Menstruáció alatt 2.5-3 kg-mal többet mutatott a mérleg. Csalónapok után simán mutatott 1 kg-mal többet, ám másnap már 1.2-vel újra kevesebbet, mert a salakanyag másnapra kiürült. Stb.
Nem baj az, ha valaki méri magát rendszeresen, csak tudja, hogy a súlyt sok minden befolyásolja, és ne írjon ki kérdést, mert két napja stagnál, vagy ha 20 dekával több.
SZERINTED lehet káros, MÁS SZERINT meg nem az.
Ez mindenkinek magánügye, és van, akinek nem tesz jót, van, akinek meg semmi baja sincs emiatt.
Nem káros.
Én naponta minimum egyszer mértem, a heti mérés nem lett volna elég jó, mi van, ha pont aznap van +1 kiló? :D Nem mintha számít, persze, csak kíváncsi fajta vagyok. Ilyen felesleges kis izé, tudom én azt, viszont helyiértéken kezelem a dolgot, így nem káros.
Van, aki szereti a számokat, no. Napi sokszor megnézem a házban a páratartalmat is, mégis kinek ártok vele? Érdekel. Az sem mindig eléggé informatív, pl. szellőztetés után :D
Nem vagyok idióta, hogy bakancsban mérjem magam és elvárjam, hogy kevesebb legyek, mint előző este meztelenül...
A menstruációm semmit nem jelent, de ez is mellékes. Egy rutinos ember tudja, mi merre. Én is tudom, hogy 2 kilót felszedni 2 nap alatt még nem jelent hízást, kismilliószor megcsináltam már, étrend kérdése :).
Vagy úgy gondolod, az átlagember buta? Hm. Végülis lehet. De azért méredzkedni sokan tudnak, azoknak legyen már szabad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!