Ha napi 1200 kalóriát eszem, amiből 80g fehérje, akkor fogyok? Nem sok a fehérje bevitelem? Napi 1 órát kondizom.164 cm 53-55 kg lány. Olyan 50kg ra szeretnék fogyni.
Jól hangzik, ennyivel normális anyagcserével fogynod kell.
Te legalább edzel rendesen, ennyi fehérje szerintem még jó. Én néha(?) 100 fölé szállok kevés mozgással is, a fehérje sokunknak túl könnyen jön... Hasonlóak lehetnek a méreteink, csak nálam pluszban van még háj, de annak nem kell fehérje, így 100 fölött már egyértelműen túlzott a fehérjebevitelem. Mondjuk rosszul nem esik :)
70g is OK lehet, van egy kis egyéni mozgástér, ennyivel már nem aggódnék, ha nem tudnék többet bevinni (egyesek jól izmosodnak 1g/nettó ttkg-mal, gondolom, szálkásításkor is kevesebb kell nekik, mint a fehérjeigényesebbeknek, de persze nem tudhatod, te milyen vagy), de ha neked megy, biztosabb a picit több, edzel, fogysz, ha kezdő vagy s emiatt még izmosodsz is, főleg jobb a picit több...
De ha nem akarsz mindenképpen tutira menni s bevállalsz egy parányi extra izomvesztést opcionálisan, az is rendben van. 60 és 100g közt nem paráznék a te számaiddal, bár a 60-at nem csinálnám tartósan semmiképp, de igyekeznék nem pánikolni 1-2 olyan nap után sem (érzékeny vagyok a fehérjebevitelemre, szeretem jó szinten tartani, pedig semmire sem jó rápörögni), hisz nagy baj nem lehet belőle.
Van izommemória, az pedig normális, hogy bizonyos szitukban leesik pár deka izom. Hamar visszajön rendes életmódon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!