Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ehetnék valamivel többet?

Ehetnék valamivel többet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

5 hónapja életmódot váltottam, 9kg már lement,de még van rajtam amit leadhatnék, azóta sportolok (minimum heti 3 alkalom, de ha nem jön közbe valami heti 4x-5x minimum 7 kilómétert futok, de van hogy 9-10km-t 9,8km/h sebességen ami szerintem nem kevés.

Az lenne a kérdés,hogy ehetek e többet ennyi sportolás mellett azokon a napokon amikor nem edzek? Mondjunk ma, mivel a hosszúhétvégére elutaztunk nagyszüleimhez vidékre és 1400 kcalt ettem ma, de farkaséhes vagyok még mindig. Szóval ehetek kicsit többet ha amúgy sokat sportolok még ha ma nem is voltam? (hétfőn 10km, kedden 8km, szerdán 7km futás volt)

161cm/52kg/L/17

2018. márc. 15. 17:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem a 161 cm magasságodhoz ideális az 52 kg, ezért nem hiszem, hogy többet kéne fogynod, de ez a te döntésed!

Ami a kaját illeti:

Ha kalóriát számolsz, ott az a legjobb taktika, ha nem egy adott napra nézed a bevitt kalóriát, hanem egy hétre! Pl:

Ha mondjuk 1700 kcal az alapjárati kalóriaszükségleted, akkor az egy hétre 11 900 kcal-t jelent. Ha a csökkentett kalóriaértéket mondjuk 1400 kcal-ban határozod meg egy napra, akkor az egy hétre, akkor az 9 800 kcal/hét. Ezek alapján tök mindegy, hogy te melyik napon hogyan osztod el a bevitt mennyiséget, pl ehetsz egyik nap csak 1 000 kcal-t, és másnap 2 000 kcal-t, nem fogsz hízni tőle. A lényeg, hogy egy hét alatt legyen meg a kitűzött cél. Illetve az, hogy ne legyen rendszeres a szélsőséges kalóriabevitel, mert az megterheli a szervezetedet és megáll a fogyás.

A másik dolog pedig az, hogy alapvetően a szervezeted az éhségérzettel mutatja meg számodra, hogy energiára van szükséged. Ha farkaséhes vagy és nem eszel, akkor a szervezeted át fog kapcsolni vészüzemmódba és tartalékolni fog, ha rendszeresen csinálod ezt. A lényeg, hogy ne legyél éhes.

Szóval, nyugodtan egyél! Sőt! Ennyi mozgáshoz többet kéne enned 1 400 kcal-nál!

23/N

2018. márc. 15. 21:58
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!:)
2018. márc. 16. 05:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!