Mit tudok itthon összeütni magamnak vacsira?
15 éves vagyok, még nemnagyon tudok főzöcskézni... diétázni kezdtem és arra lennék kiváncsi mit egyek 6 körül utoljára "vacsorára".
Tudom hogy fehérjét és zöldséget lenne ajánlatos, de konkrétan milyen vacsit csinálhatnék?
köszönöm a gyors válaszokat!
én eddig azt hittem hogy a krumpli nagyon hízlal!:O
esetleg lecsó vacsira? vagy virsli?
én ma vacsira tojásos salátát ettem.
Recept:
2 főtt tojás felszeletelve
egy kisebb fej saláta
egy pohár kefír
vöröshagyma
fokhagyma (ezt reszelve a kefírbe keverem)
kis mustár
kis őrölt feketebors
Persze úgy az igazi, ha pár órát áll a hűtőben. Én koradélután megcsináltam és olyan 6 felé kajáltam meg. :)
párolt/konzerv zöldségre tojást ráönteni is fincsi. egy virsli is mehet bele akár.
hmm. most megkívántam. kár h csak zöldség van ezekből itthon :(
ja, ha sajtot reszelsz rá, meg egy kis tejföl
hmmmm
csirkemellet lesózod, fokhagymázod, borsozod, ha lehet 2 órán át állni hagyod...kis kocka ráma margarint olvasztasz, ha kezd barnulni a csirkemell minden oldalát lepirítod benne, állandóan forgatni kell és vigyázni, a margarin ne égjen meg....kis vizet öntesz alá, fedő alatt puhára párolod a csirkét...kb 10 perc (pulykából is csinálhatod)
hozzá salátát csinálhatsz: vegyes zöldség (saláta, retek, uborka, paprika, répa pl.) + petrezselymes, borsos, fokhagymás joghurt + kis olívaolaj
vagy gyümölcsös krémtúró - lehet kapni eleve krémes túrót , de ha darabosat veszel, kis joghurttal kikevered, adsz hozzá egy kanál mézet, ha édesen szereted és epret vagy barackot vagy almát reszelve vagy pürésítve vagy apró darabokra vágva
vagy turmixot: tejet vagy joghurtot + epret pl. összeöntesz botmixerrel összedolgozod és megiszod (mehet kis méz hozzá, ha szükségét érzed)
körözöttet is csinálhatsz: túró + tejföl + hagyma + kis fokhagyma + pirospaprika + só + petrezselyem (ha szereted) - jól összedolgozod, kis sajttal és salátával finom
párolt zöldséget is csinálhatsz, eheted joghurttal vagy tejföllel vagy fokhagymás, zöldfűszeres krémes túróval
gombás omlett
saláta + tojás + sült húsdarabkák (ha marad ebédről) vagy sonkacsíkok
vagy csíkokra vágod a húst, fűszerezed, kisütöd hirtelen kevés zsiradékon - hozzáteszel zöldséget, összepárolod, majd kis joghurttal leöntöd és összemelegíted
vagy pár krumplit héjában megsütsz vagy megpárolsz - hozzá zöld fűszeres, krémes állagú túrót adsz
vagy párolt rizses zöldséget csinálsz
vagy rakott zöldséget sok hússal
vagy zöldborsópürét sült hússal/tükörtojással
vagy spenótot tojással/sült hússal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!