Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kitaláltam a tökéletes fogyókú...

Kitaláltam a tökéletes fogyókúrát?

Figyelt kérdés

Nagyon büszke vagyok, azt hiszem kitaláltam a tökéletes fogyókúrát. Szeretném kikérni róla a véleményeteket.

Az alapvető probléma az, hogy a legtöbb ember számára az evés egy élvezetes dolog. Ezt kellene valahogy kiküszöbölni, hiszen ha el tudnánk érni azt, hogy az evés csupán egy "szükséges rossz" legyen (mint mondjuk a pisilés), akkor sose vinnék túlzásba és sose fogyasztanánk túl sok kalóriát.

Én elég rosszul főzök (hálaistennek), ezért újabban mindig a saját főztjeimet eszem. Direkt nem teszek bele sót/cukrot, és direkt nem fűszerezem egyáltalán, így az egésznek meglehetősen papíríze van, szóval nem valami élvezetes megenni.

Ez pedig maga a tökély, hisz csak annyit eszek belőle, amennyire feltétlen szükségem van, hogy ne legyek már éhes, de többet egy falattal sem.

Valami próbálom magamba bebeszélni, hogy az evés egy egyszerű biológiai funkció (mint a pisilés), és nem kell hogy legyen bármiféle élvezeti faktora.

Nálam személy szerint működik, nem koplalok, és mennek le szépen lassan a kilók is.

2018. márc. 11. 22:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Amiről te beszélsz azt tulajdonképpen funkcionális étkezésnek hívják.

Sportolók,bizonyos betegséggel élők csinálják többnyire. (rövidebb-hosszabb ideig)

Nem egy hosszútávon fenntartható dolog,arra születni kell,hogy valaki az étkezésre csak mint szükséges rosszra tekintsen teljesen "megtanulni" képtelenség

Persze kúra szerűen tökéletesen működik, ha az ember képes betartani.

A legnagyobb buktatója persze az,hogy aki szeret enni annak az egy idő után kínkeserves szenvedés.

2018. márc. 12. 09:27
 12/19 anonim ***** válasza:

Hülyeség

Aki valóban le akar fogyni, azt nem a finom ételek fogják ebben megakadályozni.

2018. márc. 13. 10:58
 13/19 anonim ***** válasza:

Előző, ez alapvetően igaz, de aki csak szeretne lefogyni, de nagy önuralma nincs, azt nagyban akadályozhatják a finom ételek.

Nem finom ételekből csak az éhségemnek megfelelően ennék vagy még azt sem. Igazán finom ételből, amit már rég ettem, jóllakottan is betolok 2000 kcalt (hacsak nem extrém laktató). Úgyhogy lehet hatásos, csak aki szeret jókat enni, annak ez nem éri meg. Inkább talál élvezetesebb megoldást.

2018. márc. 13. 13:05
 14/19 anonim ***** válasza:
55%

Gratulálok ahhoz, hogy ezt elérted az életedben. Nagyon súlyosan gyökérnek kell lenni ahhoz, hogy erre büszke lehess. Ahhoz is gratulalok, hogy büszke vagy arra, hogy olyan negatív példát írtál ki egy ilyen helyre, amit sajnos néhány elkeseredett ember biztos ki fog próbálni fogyókúra címszó alatt. Büszke lehetsz magadra, de tényleg...

Inkább ásd el magad, de be szennyezd a továbbiakban ezt a közösségi teret a sötétségeddel!

2018. márc. 13. 16:51
 15/19 anonim ***** válasza:

Biztos jó lehet ennyi ésszel még szabadlábon vagy!

Amúgy amit leírtál az egyértelműen bizonyítja az evés zavarodat. Inkább menj el orvoshoz.

2018. márc. 13. 16:56
 16/19 anonim ***** válasza:

Én onnan tudtam, hogy erős vagyok, hogy volt itthon csoki, és nem faltam be. Pizzából nem egy egészet ettem, mint anno, hanem max két szeletet.

Szerintem az az erő, mikor ott van előtted és nem zabálod be. Mint az alkeszoknál; ha csak azért nem iszik, mert nincs otthon sör, az nem kerek.

2018. márc. 13. 17:33
 17/19 A kérdező kommentje:

Igen, ez aztán valóban egy borzalmas, sötét, kínokkal teli módszer.

Ellentétben mondjuk a koplalással, a narancslédiétával és a káposztadiétával, azok gondolom teljesen rendben vannak.

2018. márc. 13. 20:40
 18/19 anonim ***** válasza:
Bár nekem is durván rossz módszer lenne ez, ezt már ki is fejtettem, azért nem az ördögtől való ötlet, bár büszke én se lennék rá. Ha valaki megvan az evés élvezete nélkül s ezzel a módszerrel tud összehozni egy egészségesebb, szebb testet, miért ne tegye? S ha le akarja írni? Sokkal, sokkal rosszabb módszerek vannak, az egyiknek még saját témaköre is van itt a fogyókúrásban, hiába durván egészségtelen, míg a kérdező módszere nem az, senki nem akadályozza meg az embert a megfelelő tápanyagbevitelben (ellentétben rengeteg agyament diétával), csak nem jó az íze. Ami a legtöbbünknek óriási baj (általában ezért is híztunk el, mert szeretünk enni, bár ez sokszor összetettebb), de akinek működik, annak egészségére! Szépen lefogy és utána ehet újra jókat, remélhetőleg jobban odafigyelve már.
2018. márc. 13. 22:11
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó.
2018. márc. 13. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!